РАК: Можда покренемо истрагу због Халиловића

Регулаторна агенција за комуникације БиХ могла би да покрене истрагу против одговорних са сарајевске ТВ 1,јер је ратни командант такозване Армије БиХ Сефер Халиловић, гостујући у Дневнику ове телевизије, изрекао пријетње предсједнику Републике Српске Милораду Додику. Портпарол РАК-а Амела Одобашић изјавила је Срни да ће ова институција затражити од ТВ 1 снимак емисије и након […]

уторак, 13 новембра, 2012 / 12:49

Регулаторна агенција за комуникације БиХ могла би да покрене истрагу против одговорних са сарајевске ТВ 1,јер је ратни командант такозване Армије БиХ Сефер Халиловић, гостујући у Дневнику ове телевизије, изрекао пријетње предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Портпарол РАК-а Амела Одобашић изјавила је Срни да ће ова институција затражити од ТВ 1 снимак емисије и након што је прегледа утврдити да ли је дошло до кршења правила РАК-а.

Према њеним ријечима, РАК није добио никакву пријаву, али ће одреаговати, јер и питања новинара у вези са изјавом Халиловића представљају једну врсту пријаве.

Халиловић је 10. новембра у Дневнику ТВ 1 поручио да ће се "с Додиком, ако их буде наљутио, завршити по кратком поступку".

Он је рекао да предсједник Српске "мора знати да је бх патриотама стрпљење при крају кад су његове глупости у питању" и да Додику "најозбиљније поручује да би му било боље да престане да провоцира".0 КОМЕНТАРА