Рајковић потписао за Хамбург

Репрезентативац Србије Слободан Рајковић потписао је четворогодишњи уговор са њемачким Хамбургом, саопштено је на сајту тог фудбалског клуба. Финансијски детаљи трансфера 22-годишњег одбрамбеног играча из Челсија у Хамбург нису саопштени, али њемачки медији наводе да ће лондонски клуб продајом српског играча зарадити око два милиона евра. „Тек сам стигао и не желим да дајем велика […]

среда, 24 августа, 2011 / 14:37

Репрезентативац Србије Слободан Рајковић потписао је четворогодишњи уговор са њемачким Хамбургом, саопштено је на сајту тог фудбалског клуба.

Финансијски детаљи трансфера 22-годишњег одбрамбеног играча из Челсија у Хамбург нису саопштени, али њемачки медији наводе да ће лондонски клуб продајом српског играча зарадити око два милиона евра.

„Тек сам стигао и не желим да дајем велика обећања, али могу да обећам да ћу увек пружати максимум за тим”, казао је Рајковић.

Рајковић је 2006. године, са 17 година потписао за Челси, али је потом био позајмљиван холандским клубовима ПСВ Ајндховену, Твентеу и Витесеу.

Од када је бивши спортски директор Челсија Френк Арнесен у јуну дошао у Хамбург, тај клуб је ангажовао петорицу играча из лондонског премијерлигаша.

Пре Рајковића у Хамбург су из Челсија дошли Џефри Брума, Мајкл Мансијен, Гохан Торе и Јакопо Сала.

Хамбург је у прва три кола првенства Њемачке освојио само један бод, а у суботу игра на свом терену против Келна.