Рајко Васић: Улазак у НАТО национално гробље

Некидан је један од сокачких генијалаца Сарај Чадора, а није Мектић, изјавио да би улазак БиХ и Србије у НАТО, дефинитивно отклонио све тензије.

уторак, 28 маја, 2019 / 13:37

Мисли на међусобне. Ова изјава расвјетљава сву овостраност уласка у НАТО Пакт. Оностраност, са НАТО стране, јасна је. НАТО жели Територије за коначан обрачун са Русијом, у било ком вијеку, јер они од тога никад нису одустали.

И да им, Територијама, Русија нема приступ.

Дакле:

◘ Уласком у НАТО, Србија и Српска пристају на садашње границе БиХ и Косова.

◘ Косово никада више неће да се врати у састав Србије, чак и ако ниједног Шиптара тамо не буде.

◘ Аутоматски се поништава Дејтонски Споразум и његова конструкција БиХ, која се састоји од Федерације БиХ и Републике Српске. Нико изван НАТО Пакта, Русија, нема приступа унутрашњим питањима једне Чланице НАТО.

◘ Република Српска убрзано нестаје, БиХ се убрзано унитаризује.

◘ Срби из Српске убрзано се празне пут Њемачке или Србије.

◘ Срби са Косова листом одлазе у Србију, да буду нико. Као што је случај са Србима из Хрватске.

◘ На Српским Подручјима, укључујући и црквене посједе и светиње, отварају се Полигони НАТО Снага и Војне Базе. НАТО ће, од старачког Србља које преостане до укопа, откупљивати сав купус са околних подручја.

◘ Српско Косово, Српска Црна Гора, Српска подручја у Федерацији БиХ, Република Српска… бришу се из Историје и Географије.*Сваки јавни, политички, кутурни, академски, интелектуални, инокосник српски, треба да се замисли над овим и да се изјасни.

Рајко Васић већ одавно свој блог биљежи српским писмом и назива га "Самосталност Српске", па нема разлога да се његове мисли о НАТО и овдје не обнародују. Није нам први пут.51 КОМЕНТАРА

 1. С обзиром на то да причу око уласка некакве Сјеверне Македоније, некакве Црне Горе, некакве БиХ и сл. не воде Заев (Ципрас!), Ђукановић или Изетбеговић (па тако ни захтјев о покретању МАП-а прије формирања Вијећа министара није ствар некаквог „ултиматума СДА“ него јасна америчка одлука, зна то Додик најбоље…), него Сједињене Државе, за српске националистичке интересе је од судбинске важности што имају некаквог Додика који се директно конфронтира с некаквим Сједињеним Државама и управља судбином некаквог РС-а. Могу му се Американци напушити …ца.

  Понекад би вријеме радило или ради у корист српског националистичког дискурса, али по правилу никада онда када српски националистички дискурс вјерује да је тако.

  Стар је проста: интереси српског национализма никада нису били и интереси српског народа, српске културе, српске државности, итд. Национализам, по правилу, води сљепилу и пропасти, као што револуције једу своју дјецу. Барем су Срби имали толико прилика за научити. А нису. И јебига онда.

  Живјела мајка Русија!

 2. Добро, није непознато да је Рајко против уласка у НАТО, не само да буде против, напротив.

  Јаки су његови аргументи, али како издржати будуће године, можда и деценију двије, све да се сачува Република Српска, не од стварног напада из Федерације, не од „напада“ странаца, него од цурења становништва?

  Да ли ми у Српској водимо национално одговорну политику, или водимо овакву „националну политику“ ради владајуће елите и њихових сатрапа, бивших неписмених кокуза, данас „угледних бизнисмена“ (част изузецима)?

  Да не говорим како немамо стратегију одрживог развоја, односно, ја не видим да смо бар једну стратешку привредну грану ставили на ноге, напротив.

  О каквом ми онда НАТО савезу причамо, о каквој Русији ми причамо, једноставно речено, нити се овако води политика, нити се овако рјешава останак српског становништва на овим просторима, овако се по Николи Лазаревићу ни овце не чувају, тачка.

  1. Никола, Никола ти се тако лако прихвати писања коментара на текст Рајка Васића.
   Чак се и Фронтал правда за убацивање Рајка на мени,а главни „кривац“ си ти.
   Ниси се неки дан требао хвалити Сими да се твоји текстови објављују овдје, тј. да си ти више од коментатора.
   У сваком случају свака част!

 3. Рајко Васић иначе мени омиљен ваљда зато што никада није кренуо странпутицом којом режим води у пропаст Републику Српску, увијек био свој сада се претвара у оног кретенчину Црногорчевића. Као и Црногорчевић ако настави гласно ћутати пишући текстове који се могу само повезати са мутавошћу, једног дана можемо очекивати његов повратак режиму у стилу Бате Сантоса.
  Ево да је све што је написао тачно 100% и да слиједи наш нестанак уласком у НАТО обзиром да није (или нисам детаљно читао) прецизирао временски рок питао би Рајка Васића мисли ли он да ће без НАТО пакта Република Српска под режимом пропасти дупло брже у односу на нестајање под НАТО-ом?
  Режим се уморио, тачније на умору је а изједначавају себе са државом.
  И када се на све то да су они себе оптеретили до те мјере да се из кабинета мора одлучити ко ће бити поштар у пиздићима јасно је да управо они који упорно са режимске 1,2,3 сваки дан лажу и трују српски народ како они имају визије,играју историјску игру у ствари су обични пљачкашки олош,шибицари који имају своју државу и институције све са стадом за шишање,клање и пијацу.
  Рајко ако воли и жели Српску мора писати јебеније текстове од Васковића,олош само разумије такав начин обраћања а Рајко је ауторитет ако то жели да буде.
  До сада бар није био мутав и кретенчина.

 4. Нема коментара, чак ни од лажног НАТО лобисте Сима.

  Ово горе написах тек да видим гдје су ти силни русофили и нато лобисти, успут да поменем Младену како ја нисам онај коментар написао без јасног циља, напротив, то је тек почетак пласирања национално одговорне- спасоносне приче, као и јасне слободарске мисли у Српској.

  Хајде кад сам се већ поново укључио да честитам Вукановићу на мудима.

  1. Наравно да Рајкула неће коментарисати своје колумне.
   Само се на Фронталу то ради. И то само неки.
   Поред тебе био је још један који је то радио и био будалаш исто као и ти.

   Сјећаш ли се оног блентова што је у једној реченици писао да је НАТО отровао српску земљу, а у наставку реченице писао како је производња здраве хране наша шанса?

   Рајкан неће у друштво таквих будала па зато не коментарише сам себе.

 5. Не тражим ја Симо да коментарише „русофил“ Рајко свој текст, него да то урадиш ти, све као коментатор и нато лобиста.

  Видиш, ја сам написао коментар, кратак, али јебитачан, што рекао Мија Алексић у Маратонцима.

  Нисам никога критиковао, нисам се супроставио Рајковом мишљењу.

  Што бих, човјек је изнио аргументе који су веома јаки, што не мора да значи да се слажем са њим,напротив.

  Ја у његовом тексту видим добру прилику за писмену расправу на Фронталу, наравно, неке ствари се не могу написати, то потпуно разумијем.

  Ево да мало започнем, кључ и јесте НАТО, све остало је странцима тренутно небитно, најбоље се то види кроз ударне емисије на БНТВ, емисијама гдје седмицама разни гости тврде да је за Српску најбоље да прихвати МАП- читај НАТО.

  П.С. Не знам на кога мислиш оно за бомбардовање и здраву храну, јебига, нисам ја задужен као ти да пратим 24 часа гдје ко шта напише?

  Иначе, што се тиче мојих коментара на моје текстове, па зар то није логично да се укључим у дискусију, људи су у рекордном броју коментарисали моје текстове, постављали питања,………………….

 6. Tisina,lagana tisina.Iznad nase domovine RS-a nadvila se neka nadnormalna tisina.Svi su usutjeli,valjda smo svi sve rekli.

  Sta sad cekamo?

  Toliko tema u zadnje vrijeme,ali niko ne raspravlja.Dobar znak?Zao znak?

  Ne bih u ovome momentu bio vlast ni za kakve pare.Desava se ono o cemu sam pisao nakon izbora.Super da je pobjedila na izborima sadasnja garnitura.Neka sad vide kako dalje.

  Nesto kao kad cunami odvuce opsnost u jednom pravcu,pa nastupi ledena tisina…Samo cekas trenutak kad ce se vratiti u sto puta jacem obliku nazad.
  Aferim rodzaci.

  1. Немој тако.
   Твоја домовина Република Српска је виц о возу који стоји на дијелу пруге а испред и иза себе нема шина,путници не одустају па почињу на смјену љуљати вагоне како би имали осјећај да се крећу напријед.

   http://nebojsavukanovic.info/krunisanje-kneza-na-vrhuncu-ludila/

  2. Како видим пропаганда против РС не јењава.

   Оживљавање мртваца тј. преношење протеста из Сарајева у РС не пада на плодно тло.

   Ствари су огољене до коске.

   СДС, све док се не огради од својих министара који из Сарајева дјелују против РС код огромне већине Срба у БиХ има статус издајничке странке. То је усосталом увијек била јер је на своме челу имала политичке будале, с том што поред политичке будалештине данашње вође СДС-а поносно носе и епитет политичкох глупака.

   Аутономија Срба у БиХ нема цијену!

  3. Не смањуј нам политичке апетите Симо који су чини ми се ионако зацртани у програмским опредијељењима снсд а то је независност. Аутономија је растегљив појам и може бити тумачена вишеструко а независност је недвосмислена категорија. Зато би нам Додик требао рећи зашто и када је повукао кочницу и да ли се то може сматрати издајством а ту ријеч иначе редовно користе квалификујући опозицију.

  4. Осврнуо сам се на твоју задњу реченицу тако да не видим разлога за овај линк.

   Ђе се даде независност је што ме интересује. Знаш ти Симо врло добро да та аутономија може бити само мања у оквиру еу интеграција, поготово нато, са неизвјесним исходом јер процеси Симо у ЕУ-НАТО иду у правцу укрупњавања а не уситњавања територија, поготово када се ради о државама како они БиХ и доживљавају.

   Дакле, кад одусташмо од независности и за чији рачун?

   Иначе похвале за оне који су спријечили овај чин без обзира што извор који си понудио није најкредибилнији што и сам знаш!

 7. КОМУНИСТИ, СПО, РАДИКАЛИ, ЖУТИ, ЖУТИ РАДИКАЛИ,СОЦИЈАЛИСТИ, СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИ, ЛАЖНИ НАРОДЊАЦИ, има ли краја српским заблудама?

  Знате, није народ крив, српски народ је једноставно незрео , користе их деценијама тајне службе,тачка.

 8. Хајде ти гукни голубе о Рајковом и твом размишљању, да видимо шта каже два у један?

  Пусти ти моја размишљања о неокомунистима и лажним комунистима, нисмо ми иста категорија.

  П.С. Успут, гдје си професоре, баш нека си се активирао, креће офанзива, јавиће се овдје ускоро многи.

  1. Рајко има сасма различит став од мене гледе НАТО и ЕУ. Ја тај став цијеним јер Рајкан није џиберчина којој је Њемачка пријатељ када се ради о чланству у ЕУ, а непријатељ када је НАТО у питању.

 9. Ето видиш, није болило, ја сам написао у коментару да цијеним Рајка, управо што има став.

  Ипак, тај став мени није довољан,његови аргументи против су сви јаки, али јаки су аргументи и оних који задњих седмица по сценарију лобирају за МАП на БНТВ.

  До душе, јако провидно, али довољно за обичан народ.

  Та њихова прича о преузетим обавезама, па о МАП-у као прелазном рјешењу,па онда о силним инвестицијама и срећном животу ако уђемо у НАТО,па…………..

  Морам да кажем да ме то лагано испирање мозга подсјећа на један мој пријератни несташлук на предавању код професора Хрлеа, на Уводу у право.

  Наиме, објашњавајући нам на предавању како је социјализам прелазна фаза из капитализма у комунизам, вријеме када ћемо сви живјети у благостању, када ћемо сви помало радити, помало управљати, доживио је веома неугодно питање, на којем му је сва та (наивна) теорија била уздрмана, тако да није ни чудо што је деведесетих срушена као кула од карата.

  Поставио сам професору Хрлеу питање, шта професоре са преступном годином?

  Питао ме како то колега мислите?

  Па ево рекох, ако сви један дан радимо, један управљамо, или седмицу радимо, седмицу управљамо, ко ће управљати, а ко ће радити 29 фебруара када је преступна година?

  Наравно да се насмијао, али ми је без правог одговора рекао, „ви сте колега јако безобразни“

  Тако мени изгледа и убјеђивање народа на ГАРА ТВ, провидно за јаке људе, лично мислим да би их могао растурити у расправи, поставити низ питања за које немају одговор, таман да је свако од тих подгузних лобиста Тесла.

  Што опет не мора да значи да сам ја као национално одговоран политичар даље од НАТО-а, него неутралности Српске, све у склопу неутралне БиХ, или чак у неким варијантама Републике Српске као неутралне независне државе, или независне Републике Српксе чланице НАТО-а, напротив.

  ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ пажњу држе обије опције,чланство и неутрална позиција, наравно, поред тога што смо ми као хуманисти за демилитаризацију, јасно нам је у ком времену и на ком простору живимо.

  Зато је тренутно наш искључиви циљ очување дејтонске Републике Српске,те очување преосталих природних ресурса, све као предуслова останка младих, односно становништва Српске које галопирајуће цури.

  Значи, за обије опције има мјеста, али ће се вјероватно ускоро морати пресјећи.

  Нисмо неспремни, нити сам ја наиван, Никола Лазаревић има јасну визију, разумије бреме времена и сигурно ће са својим истомишљеницима из ЗЕЛЕНИХ у прави час понудити изводљиво рјешење.

  Наравно, то рјешење ће истовремено бити понуђено свима, од политичких партија, до Цркве, Удружења грађана-посебно Борачке организације, до интелигенције.

  Посебно ћемо тражити пуну подршку српских медија за тај одрживи пројекат- или прави пут Републике Српске, све како би народ благовремено био упознат са кључним стварима које значе њихов опстанак и будући нормалан и безбједан живот.

  1. И ти си један од оних што би у ЕУ, а не би у НАТО.

   Једино ја и Рајкан имамо јасан став.

   Са пријатељима свуђе, са непријатељима ниђе.

  2. Са таквом памећу,ставом и лакташко-градишћанским режимом завршићемо ко Придњестровље и Палестина заједно.
   Мерхаба аскер,још само да се заврши ауто пут за једносмјерни одлазак преко Дрине у три п…е материне.
   Срби када изгубе Босну и Херцеговину,изгубили су најљепшу земљу у којој су икада живјели.
   Нема одговора са сећије хоће ли прије нестати неутрална или у НАТО-у.
   Занимљиво би било чути тај одговор

 10. Идемо редом, нешто сам посебно инспирисан.

  Млађене, изванредна опаска, тачно си у праву, ако изгубимо ову територију у БиХ, изгубили смо најљепшу и по проридним ресурсима најиздашнију територију на којој су Срби икад живјели.

  Значи, једнако су лијепи само још српска Лика, Банија и Кордун и данашња Цазинска Крајина, што због климе и најљепших ријека на свијету, што због највећег бисера природе на свијету, до бола лијепих Плитвичких језера.

  Даље,

  Млађене, неће нестати Српска, све као неутрална, или у склопу НАТО,напротив, прије ће бити да ће опстати дејтонска сложна и веома успјешна БиХ, неутрална, или у НАТО.

  О том, потом, не сумњај у српског официра и визионара, долази убрзо вријеме када српску коректну понуду, једни битни неће моћи одбити, други битни неће смјети одбити.

  Симо,

  сложили смо се да Рајко има став, он је свој став образложио, ти свој став сад мораш да образложиш, односно, мораш да напишеш у пар теза, зашто Српска треба у НАТО?

  Гукни Симо голубе?

  1. Ја сам доста тога написао зашто сам за НАТО.
   Твој проблем је што си сенилан, па то ниси упамтио.

 11. Не, не, не и не Симо, једно је твоја зајебанција и спиновање, сад је дошло вријеме да се на чистац изађе.

  Сви овдје мисле да си Рајко Васић, неки да си Перо Симић, ја знам тачно ко си, неважно, пишеш да си патриота, да волиш српски народ, да знаш више од сваког другог, било да је политичар, аналитичар, или колумниста, не сумњам, напротив.

  Ја цијеним код јаких људи кад без лажне скромности кажу колико вриједе, макар се и сами хвалили.

  Што рекао Жика из „никад није касно“, свакако те други неће похвалити.

  Значи, нема више много маневра, вријеме је истине,нешто се урадити мора, дакле, напиши ти нама овдје због чега тачно српски народ треба да прихвати НАТО савез.

  Можда су твоји разлози најјачи, можда баш због твојих образложења и става донесемо такву одлуку, зашто да не, једно нам не гине,за НАТО, или неутралност, зар не?

 12. hmed Burić

  CSI i mašta mogu svašta
  30. 05. 2019. u 12:58:00

  Život u seriji: ako mislite da je sve slučajno – nastavite i dalje.

  Ne znam kako vi, ali mi se politika toliko zgadila da sam jedva mogao pogledati Žurnalov video u kojem biznismen Nermin Alešević inspektoru Marku Pandži daje novac koji, navodno ili stvarno, treba završiti u džepu Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a. Ne znam samo, otkud toliko čuđenje svekolike «javnosti»: stvar izgleda potpuno očekivano. Klijent preko nekoga iz policije pokušava doći do više instance kako bi ubrzao predmet koji stoji na sudu. Posrednik, korumpirani policajac, na raspolaganju ima koga ima, a eto, našlo se da «ima» nominalno najvišeg dužnosnika pravnog sistema u BiH. Koji, istina, više izgleda kao kombinacija folk–pjevača i učesnika reality showa, ali šta je tu je – daj šta daš.

  Usluga koju treba napraviti je, što bi rekli u Alanu Fordu, stripu kojem je u dobar čas, ovih dana 50. rođendan – «sitnica». Preko «kontroverzne» (kakav bijedan eufemizam!?) tužiteljice Dalide Burzić, treba «pogurati» predmet u kojem se biznismen bori protiv dijela (nekadašnje) vlasti oko poslovnog prostora na koji su lažni vlasnici dobili kredit u BOBAR – banci.

  Svi su, dakle, u tom lancu, i nema razloga da laže Nermin Alešević, «tajni agent» koji je prije dvije godine na sličan način u zatvor «spakovao» Ermina Mujića, tadašnjeg direktora «Agrokomerca». U okviru akcije kodnog naziva «Kapija», Mujić inače imenovan za direktora od Vlade Federacije, tražio je novac od Aleševića za usluge prilikom prostorija zakupa. Alešević je to prijavio Tužiteljstvu USK i u suradnji s njim odnio Mujiću, prethodno obilježenih 25 hiljada KM. Bilo je to u novembru 2017, a u trenutku kad je direktor «Agrokomerca» preuzimao novac, pojavili su se policajci SIPA-e i uhapsili Ermina Mujića. Kao u filmu. E sad, u sljedećem nastavku CSI, ratni veteran Alešević (koji u biografiji ima i činjenicu da je bivši pripadnik elitnog odreda Armije BiH Hamze), ide u novu avanturu.

  Ponovo radi sa SIPA-om, samo što malo zbunjuje što je intruder, a već je radio s njima, pa je malo teško povjerovati da se zaposlenik agencije koja je koristila Aleševića tako olako našetava s njim i prima pare na krovu od auta. I to «pišljivih» dvije hiljade maraka: ne znam ništa o policijskim poslovima, ali mi stvar, nekako, «scenarististički» ne stoji. Istina, niti bi bilo prvi put da je inspektor SIPA-e korupmiran (u međuvremenu je Pandža i uhapšen), ali mi nekako malo da se glavni glavonja državnog suda kupuje za, ponavljam, 2000 maraka. Ako je, stvarno, tako onda se valja halaliti sa bilo kakvim normalnim životom ovdje, a ako postoji snaga kojoj je cilj da se borba protiv korupcije sa besmislenih saopštenja kancelarije Evropske unije podigne na viši nivo onda – aferim. Na toj strani treba biti, jer drugog izbora nema. Baš kao što kaže Alešević – «protiv njih se može boriti samo preko međunarodne zajednice.»

  Alešević, i pored «rupa» u videu u kojima se koriste razne tehnike amaterske montaže, sasvim sigurno, nije (sam) izmislio sve ono što mu se događa: vlasnik je firme koja se bavi proizvodnjom ventilacijske opreme i može biti da ima poslovnu viziju koju mu, kao i druge pozitivne procese, mafijaško–politička klika na svaki način – minira.

  I to, valjda, razumiju svi u ovoj zemlji, osim SDA i njihovih satelita. Koji bi malo protestovali protiv korumpiranih tegeltija, a malo bili vlast i postavljali dalide burzić. S te strane, niti je čudo što je protest pred VSTV praktično propao, niti za tim treba žaliti. Problem našeg pravosuđa nije personalan, niti ga treba vezati isključivo za slučaj Tegeltija. Ono je skoro bez izuzetka metastazirano kancerogeno truplo, kojeg se moguće riješiti samo – eutanazijom. (EU)Tanazijom, ako vam je lakše. Jer, kad čovjek na demonstracijama vidi istaknute pripadnike velikih stranaka na demonstracijama odmah poželi da policija uhapsi nekoga od «poznatijih» demonstranata. Recimo, našeg poznatog glumca, inače gorljivog člana Stranke.
  Čisto da se oni koji su saučesnici u cijeloj toj stvari ne osjećaju komotno na «građanskim» protestima. Izem ti građanstvo, što bi se reklo.

  A možda je sve – izmišljeno!? Pa jel’? Ukoliko vam se, poštovani čitatelji, cijeli ovaj slučaj čini kao plod mašte aktera u njemu, i novinara koji je sklon spekulacijama, onda smatrajte da je sve izmišljeno: pa i to da je zajedničko prisustvovanje premijera Kantona i predsjedavajućeg Skupštine Edina Forte i Elmedina Konakovića Vijeću za implementaciju mira – slučajno. I da se, opet slučajno, dogodilo nakon što je u ambasadu na Sjedinjenih Američkih Država, normalno opet slučajno, pozvan Fahrudin Radončić, koji je upozoren da ni po koju cijenu ne ide u razbijanje «šestorke», što je najavio svojim ponovnim približavanjem SDA, u zamjenu za mračni predmet njegovih želja – mjesto ministra sigurnosti.

  Koje, opet slučajno, a kako bi drukčije, neće dobiti jer, kao i prošli put, ne može proći NATO standarde. U toj epizodi CSI-ja, dato mu je do znanja da je, barem zasad, cilj najmoćnije zemlje svijeta da Sarajevo, kakvo je takvo je, ostane izvan domašaja onih koji su direktno skrivili da se u njoj osjećamo kao zamorčići. Na kojima se provode najgori mogući eksperimenti. Baš kao u serijama. I zato su naša dva junaka zajedno izašla da nam trijumfalno saopšte da je međunarodna zajednica prepoznala promjene u Kantonu Sarajevo.

  Slučajno, jakako. Kad već ne ide s «građanskim» protestima.

  Tagovi: Ahmed Burić kolumna

  1. Море ли овако?

   Иза свега што сам раније писао гледе НАТО и ЕУ, стохим и сада.

   С обзиром да је тих писмена било машала, било би глупо да то сада понављам.

   Кога интересује нека укључи Фронталову претрагу.

 13. Не може, ја тврдим да ти је оно било спиновање, а да ћу ти сад вјеровати ако наведеш разлоге зашто је једина опција НАТО?

  Шта је проблем пет, шест кључних разлога навести, наравно, ако смијеш?

  1. 1. Zašto da piše kad ruski Bolid neće da ga sluša?!
   2. Srbi kao narod nisu za Nato pakta, čim zagusti počinju pametovati a članovi kluba trebaju rušiti i ubijati bez milosti i zakona.
   3. Turska se slizala sa Rusima tako da je i Bakiru sve potaman.
   4. HERCEG BOSNA je praktično zaštićena od Nato pakta tako da Bosna i Hercegovina može ostati vječno u statusu dva Pridnjestovlja i jedne Palestine.

  2. Први и кључни разлог је Мехтић.
   Он је поред НАТО мој истомишљеник и по питању забране “равногорског покрета“ и једини је, уз мене, од познатијих фаца био против референдума о 9.јануару.

   Други, ништа мање битан разлог је што је ЕУ највиша цивилизацијска тековина, а пошто се у ЕУ немере без претходног уласка у НАТО, онда ти се само каже зашто сам за НАТО.

   У ЕУ има пара, теећи разлог.

   Четврти је што се уласком у ЕУ укида граница на Дрини.

   Пети је Русија. Само НАТО може спасити Русију од Кине:

   https://stanjestvari.com/2018/05/21/srdja-trifkovic-putin/

 14. Први разлог ти је спин, ти ниси позната личност, ти си БОТ Симо. П. Ороз.

  Не кажем да ниси писао овдје како си против референдума, али те морам посјетити да је и опозиција била против, па су морали учествовати јер је референдум заказан за изборе, па ко не буде за референдум,он је издајник.

  Зар није било тако?

  Што се тиче равногорског покрета, јеси и то писао, чак кажем да си био као непозната личност, али писмен коментатор на Фронталу у праву.

  Наиме, ја сам монархиста, то сви знају, часан сам српски официр, опет сви знају, јако поштујем српског војника и нашу славну историју.

  Али, једно је његовати успомене на славну српску војску, часне официре и још часније специјалце-четнике, елитне јединице које су пробијале све фронтове, све ослобађајући нас и остале народе од Турака, па од Бугара, па Аустроугарске, па Њемачке, па усташа, па……………….., друго, носити црне униформе(сигурно потурене од УДБЕ), све да часна српска војска у отаџбини изгледа као усташе.

  Да ми не би замјерили мој Јасмин и остали, много је било појединаца- гована у тој часној српској војсци током другог свјетског рата, слично као и у овом грађанском рату у БиХ, у све три војске.

  Ово наведох као један од низа замјерки на начин његовања традиције, чиме се неко сере и на мог прађеда Николу Лазаревића, јаког и хуманог Србина, човјека који је заједно са српском краљевом војском ослободио Сарајево 2018 године.

  Други разлог има темеље, то поштујем, познато је да нема ЕУ без НАТО, није то незаобилазни аргумент да пристане Србија, тиме и Српска, али јесте јак аргумент.

  Трећи, у ЕУ има пара, прво, мораш у НАТО да би добио неке паре од ЕУ, опет највише по питању еколошке инфраструктуре и пољопривреде, паре које држе ЗЕЛЕНИ у ЕУ и дају их и сад државама гдје се питају ЗЕЛЕНИ,услов је да су те државе потписале ССП, или рецимо имају кандидатски статус.

  Симо, за те паре неко ће имати контра аргумент, рецимо, да можда Русија потписивањем војне сарадње са ОДКБ може уложити више пара у Србију, него ЕУ, да не кажем како ће неко аргументима доказати да би тада Кина уложила милијарде евра у Србију због пута свиле.

  Четврти, шта ако Србија неће у НАТО,њој се може, довољно је велика и може је заштити Русија, неће НАТО због Србије почети свјетски рат.

  Ми овдје, то је геостратешки гледано, сасвим други пар ципела.

  Пето,

  не кажем да не стоји ова прича, али ко је тај ко ће Русију, посљедично Србију и БиХ увести у НАТО?

  Ово што сам писао не значи да тачно не знам шта треба урадити, нити да се са неким твојим ставовима слажем, или не слажем.

  Свој јасан СТАВ ћу кроз платформу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ предложити српском народу у Републици Српској, ово мало да коректно тему дотакнемо, кад је већ Рајко начео.

  1. Лако то провјерити.

   Клекнеш на кољена и ако ми попушиш онда сам мушко, а ако не имаднеш шта попушити онда сам женско.

   Скроз једноставно.

  2. Kratkocunasu nema sta popusiti pa da se i odaziva na musko.

   Sam nadimak veli:kratko…

  1. Није лоше, добар број потенцијалних пушача се пријављује….

  2. Tvoji „nadrndani“ komentari jasno pokazuju da se iza Sime krije Simka. Tipican simptom zene u klimaksu. Simka, Simka…

  1. Kako se upustati sa damom u raspravu o vojnim i geostrateskim pitanjima? Bilo bi neozbiljno. Nisam seksista ali idi „kuvaj“ pitu!

 15. Ти си Симо-ка, коњу-кобило, сам себе у говна увукао, изофирао се, онда још млатио и спиновао на ову озбиљну тему.

  Сто пута сам ти рекао да често мислиш да мислиш, џаба кобили-коњу говорити.

  1. Da ide kuhati pitu i mijesiti kitu?To si mislio?

   Bez zeze ,predlazem foru:
   Simo.P. Koka za najbolju od kad je Frontala.
   Slazete li se?

 16. Тачкице,

  није симка дама, не мислиш ваљда да је женско да бих могао написати кобила, даме се морају поштовати, то је питање части.

  Нисам ја крив што га ти вадиш, па пишеш да је Симо милокурка.

  Млађене,

  теби не стоји ова зајебанција, превише је, фуууууј!

  Видиш како мој Јасмин римова у секунди-питу-киту?

  Хајде, доста је, тачкица је закувао, идемо даље, тема је озбиљна.