Рајко Васић: Родерик Мур у ретровизору супервизије

Дугујемо Захвалност Родерику Муру, Дистрикт Супервизору, што нам је истовремено послужио и као Ретровизор. Од потписивања Дејтонског мировног споразума они чекају да Република Српска начини грешку и да Брчко додијеле Федерацији. Ретровизор је рекао да међународна заједница не одлази него да је данас, када се супервизија самозаледила, упућена јасна порука – уколико Република Српска на […]

понедељак, 28 маја, 2012 / 07:17

Дугујемо Захвалност Родерику Муру, Дистрикт Супервизору, што нам је истовремено послужио и као Ретровизор.

Од потписивања Дејтонског мировног споразума они чекају да Република Српска начини грешку и да Брчко додијеле Федерацији. Ретровизор је рекао да међународна заједница не одлази него да је данас, када се супервизија самозаледила, упућена јасна порука – уколико Република Српска на било који начин угрози самосталност Брчког као државног дистрикта Трибунал има право да Брчко додијели Федерацији БиХ.

Напротив, ретровизује Мур, трибунал наставља егзистирати све док Високи представник, Супервизор и Вијеће за имплементацију мира, ПИЦ, не одлуче да су се стекли услови за укидање супервизије.

Прије него што напоменем неколико ствари које су антидејтонске и антисрпске у овом и цијелом досадашњем понашању око Брчког, рећи ћу само да би најбоље било да Родерик Мур дочека године Роберта Фаранда на мјесту супервизора. Можда Република Српска дотад и начини неку грешку.

Али

Прво. Брчко ће пропасти прије него што би Родерик дошао у Фарандове године. Само уставни умоболисти могу мислити да Државна Општина може функционисати боље од обичних општина, да унедоглед може да има толику администрацију и да неуставно има екстрапиједестални положај у политичком, економском и сваком другом третману у БиХ.

Друго. Брчко не може бити лијек за мултиетничке халуцинације на Балкану нити за мултиетничку грижњу савјести. Што не пробате на Косову да направите Мултиетнички Дистрикт. У Словенији.

Треће. Високи Представник и ПИЦ, Инцко и Пицко, немају никакву надлежност да одлучују о томе када Супервизор одлази.

Четврто. Улога Турске у одлучивању о Супервизији мора да се подвргне изузећу јер је у питању пристрани Кадија.

Пето. Држећи супрвизију над сретним, усхићеним и хуманистичким дистриктом, ризикује се увлачење међународне заједнице у дубље антидејтонство и прекорачење својих овлаштења што би ситуацију довело до међуетничких сукоба. Превише је супервизија на малом простору Балкана. Негдје ће Врећа Гована да пукне. А смрад ће да се шири до од Карпата до Алпа, од Шварцвалда до Урала. Блистоком.

Желим да кажем да су супевизичне ствари на Балкану богомдане за отпочињање регионалних ратних сукоба.

Можда то и желите. Предлажем да инсталирате сигурносне камере око Брчког, да Републику Српску ухватите на дјелу.

Шесто. Брчко вам је дрво а БиХ шума. Ви од дрвета не видите шуму. Родерик Ретровизор је млад човјек. Не би требао да се доводи у ту ситуацију да буљи у једно дебло док цијела шума смрди на балегу, кал и гној.

Чак и да опстане дебло, пропашће шума.

Ах. Да. Нешто слично је тезирао и Младен Лагумџијин Иванић. Република Српска је крива за ово што се Супервизија сада заледила, што Брчко није српско, што је ово и оно. Мада Младен зна да је његов консултант за прихватање мандата од Биљане Плавшић, Слободан Пожаревац, дао пристанак и на Брчко Дистрикт и на Трибунал који може Да Га Додијели.

Биће да Младен Иванић, као што ми у мејлу рече Гордан Милошевић, предосјећа да Господари одлазе. А кад одлазе Господари, прве најебу слуге.

И Иванић и Мур, и Тур и Кур, чекају да Српска погази, да макар начепи, Дејтонски споразум па да јој се најебу мамице.
Дочекаће те. Алукур.

Можете, г. Мур, разапети Чадоре испред Брчког, слободно на Територији Српске.
И чекати.

Чекати.

Чекати.0 КОМЕНТАРА

  1. E, moj lave i panteru, nista ne ide na ruku islamistima kao ovaj md rezim, rezim tvoga fircija. Svi zajedno srpski neprijatelji alija, franjo, nato, , ustase, mudzahedini … nisu zla nanijeli Srbima kao sto to uradi ovaj zulumcar. Opustosi RS materijalno, duhovno, demografski bez opaljenog metka.
    Znas ti to dobro i nemoj misliti da ce neko nasjesti na to. Mrzi onaj koji unisti stotine hiljada radnih mjesta, koji pokrade milijarde od naroda koji se bukvalno bori za bioloski opstanak.
    Sve ti to znas, lavpanteru bolje od mene. Pozdrav od „islamiste“ bokija iz PD.

Оставите одговор