Раилићка реално, али илузорно: Распустити суд БиХ

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић рекла је да Суд БиХ треба распустити јер за 16 година постојања није процесуирао ни два одсто ратних злочина почињених над Србима, док је за злочине над Бошњацима и Хрватима процесуирано готово 100 одсто Срба.

среда, 12 септембра, 2018 / 12:51

Она је истакла да одлука Суда БиХ којом је Менсур Ђакић осуђен на двије године затвора, а Бегзад Кајтази ослобођен оптужби за ратни злочин почињен над Србима у селу Буквик код Брчког 1992. године, само потврђује да је тај суд у служби политике СДА.

"То што ради Суд БиХ за нас није изненађујуће, јер он ради по двоструким аршинима. Није први пут да они дају минималну или никакву казну за злочине над Србима, јер је то политички суд који је на страни Бошњака, а против Срба", рекла је Рајилићева Срни.

Рајилићева закључује да је једино рјешење да се Суд БиХ распусти и да се ратни злочини процесуирају на ентитетским судовима, јер српски народ нема никакво повјерење у Суд БиХ.

Суд БиХ је осудио Менсура Ђакића на двије године затвора, док је Бегзада Кајтазија ослободио оптужби за злочин почињен над Србима у селу Буквик у Брчком у септембру 1992. године.

Припадници паравојних хрватско-муслиманских јединица убили су 14. септембра 1992. године 68 становника у Буквику и околним селима.1 КОМЕНТАР