Рагуж: Европа је на граници, спремни смо да спроведемо Сједић-Финција

Предсједник ХДЗ-а 1990 Мартин Рагуж изјавио је да међу лидерима најважнијих странака у БиХ постоји спремност да се највећи политички приоритет, односно провођење одлуке Европског суда за људска права у случају „Сејдић-Финци“ коначно почне рјешавати. "Сви су лидери спремни покренути БиХ, јер је Европа већ на нашим границама, а након споразума између Београда и Приштине […]

четвртак, 1 августа, 2013 / 09:27

Предсједник ХДЗ-а 1990 Мартин Рагуж изјавио је да међу лидерима најважнијих странака у БиХ постоји спремност да се највећи политички приоритет, односно провођење одлуке Европског суда за људска права у случају „Сејдић-Финци“ коначно почне рјешавати.

"Сви су лидери спремни покренути БиХ, јер је Европа већ на нашим границама, а након споразума између Београда и Приштине и тај је дио региона направио кључне кораке ка Европи", оцјењује Рагуж након низа састанака са предсједницима већине најважнијих странка у БиХ.

Иако је препознао спремност страначких лидера у БиХ да се питања потребна за добијање статуса кандидата за придруживање ЕУ, почну рјешавати, Рагуж је констатовао да још нема потпуне спремности за креативно тражење рјешења.

"Ми овдје морамо тражити рјешења, а не имати ултимативне позиције, које су, нажалост, у БиХ врло честе", рекао је Рагуж за сарајевско "Ослобођење".

Он сматра да је прије састанка политичких лидера БиХ са комесаром ЕУ Штефаном Филеом 1. октобра у Бриселу потребно интензивирање разговора у тражењу креативног компромиса.

"Ту хрватско питање мора бити третирано као суштински инструмент рјешавања данашње ситуације", додао је Рагуж.Оставите одговор