Рагуж (али не Славен) нови предсједник ХДЗ 1990

Мартин Рагуж изабран је данас за новог предсједника ХДЗ-а 1990, а на тој функцији наслиједиће Божу Љубића. Рагуж је на Сабору странке у Сарајеву добио 395 гласова, док је његов противкандидат Славен Рагуж освојио 136 гласова. Сабор присуствује 538 делегата, од којих је 533 гласало, а био је 531 важећи глас. У поздравном говору Мартин […]

субота, 6 јула, 2013 / 20:45

Мартин Рагуж изабран је данас за новог предсједника ХДЗ-а 1990, а на тој функцији наслиједиће Божу Љубића.

Рагуж је на Сабору странке у Сарајеву добио 395 гласова, док је његов противкандидат Славен Рагуж освојио 136 гласова. Сабор присуствује 538 делегата, од којих је 533 гласало, а био је 531 важећи глас.

У поздравном говору Мартин Рагуж захвалио је бившем предсједнику Божи Љубићу и осталим члановима странке за подршку, преносе федерални медији.

Нови предсједник странке их је позвао на даљу сарадњу и истакао да ће његови приоритети бити будућност ХДЗ-а 1990, хрватског народа и БиХ.

Љубић је раније данас рекао да не излази из политике. "Остајем у парламенту БиХ нешто више од годину. У вођству сам Хрватског народног сабора и политички ћу наставити да дјелујем у новим условима", додао је Љубић.

Говорећи о највећим успјесима и промашајима у дугогодишњем политичком раду, Љубић је навео да је успјех што је ХДЗ 1990 показао да се у политици не треба мирити с постојећим.
"Мене фрустрира, као и друге грађане, застоји и блокаде у БиХ. Као хирург, видим проблем и знам како га ријешити. Треба се окренути логици могућег, да дођемо до рјешења, уз минимални консензус", поручио је Љубић.

Он је навео да је добро да парламент БиХ поново почиње с радом и да више не троши енергију на тешка политичка питања. "Треба усвојити законе који живот значе – закон о јединственом матичном броју, извршити попис становништва, рјешавати војну имовину", додао је Љубић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *