Радовановић: Нисмо дочекали кредит ИРБ

Градоначелник Источног Сарајева Винко Радовановић рекао је данас да град више није могао да чека на кредит Инвестиционо-развојне банке РС за завршетак изградње административног центра, па су донијели одлуку о кредитном задужењу код Европске развојне банке или Комерцијалне банке. Он је рекао на сједници Скупштине града да ће кредитна средства од четири милиона КМ бити […]

четвртак, новембар 24, 2011 / 19:25

Градоначелник Источног Сарајева Винко Радовановић рекао је данас да град више није могао да чека на кредит Инвестиционо-развојне банке РС за завршетак изградње административног центра, па су донијели одлуку о кредитном задужењу код Европске развојне банке или Комерцијалне банке.

Он је рекао на сједници Скупштине града да ће кредитна средства од четири милиона КМ бити утрошена у другу завршну фазу изградње и изразио наду да ће административна зграда бити завршена крајем идуће године.

Радовановић је подсјетио да је град раскинуо уговор са "Мега-пројектом", који је инсистирао на промјени начина извођења радова, и да је расписан нови тендер за извођача радова.

Одборник СНСД-а Марко Видаковић је истакао да они снажно подржавају градњу административног центра, али се не слажу са начином на који се то одвија.

Видаковић је поновио да је град одустао од повољног кредита ИРБ-а, јер су послали непотпуну документацију.

Одборници СНСД-а су тражили на увид комплетну пројектну и тендерску документацију, јер мисле да извођач радова "Мега-пројект" није изабран као економски најповољнији понуђач, већ као извођач са економски најнижом цијеном.

У административни центар је у 2009. години уложено око 5.800 КМ, у 2010. години око 114.600 КМ, а у овој години 483.140 КМ. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *