Радончићев СББ данас одлучује да ли ће ући у Савјет министара

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић рекао је Срни да ће ова странка данас одлучити да ли ће учествовати у прекомпоновању власти на нивоу БиХ. Радончић је најавио да ће у Сарајеву сутра бити одржан састанак о овом питању на нивоу страначких делегација. "Очигледно је неприродна коалиција СДП-СДА дошла до свог краја", нагласио […]

петак, јун 1, 2012 / 07:30

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић рекао је Срни да ће ова странка данас одлучити да ли ће учествовати у прекомпоновању власти на нивоу БиХ.

Радончић је најавио да ће у Сарајеву сутра бити одржан састанак о овом питању на нивоу страначких делегација.

"Очигледно је неприродна коалиција СДП-СДА дошла до свог краја", нагласио је Радончић.

Радончић се данас састао са лидером СДП-а БиХ Златком Лагумџијом са којим је разговарао о тренутним проблемима у односима у владајућој шесторки.

Лагумџија након састанка није давао изјаву новинарима.

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија упутио је јуче писмо предсједавајућем Савјета министара БиХ Вјекославу Беванди у којем тражи да се покрене поступак за смјену министара и замјеника министара из СДА у Савјету министара БиХ.

Потпредсједник СДП-а БиХ Дамир Хаџић изјавио је да СДП раскида коалицију са СДА и то на свим нивоима власти.

Странка демократске акције оцијенила је да СДП БиХ, одлуком о захтјеву за разрјешење чланова СДА у Савјету министара БиХ и раскиду коалиције на осталим нивоима, изазива политичку кризу на свим нивоима власти, што директно штети интересима БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Сјаши Курта да узјаше Мурта! Мени је ово све исто, ако ови нису и гори за нас од СДА. Ипак се покзало да је проблем функционисања БиХ у Федерацији БиХ, а не у РС како они стално покушавају да представе.

Оставите одговор