Радончић у луткарској представи Сипе даље иде тзв. Тужилаштву БиХ

Лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић ће, након криминалистичке обраде у Агенцији за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, која још траје, бити предат Тужилаштву БиХ на даље поступање, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима. Из Сипе је данас саопштено да у овој фази истраге не могу износити друге информације у јавност. Припадници […]

уторак, 26 јануара, 2016 / 09:38

Лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић ће, након криминалистичке обраде у Агенцији за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, која још траје, бити предат Тужилаштву БиХ на даље поступање, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима.

Из Сипе је данас саопштено да у овој фази истраге не могу износити друге информације у јавност.

Припадници Сипе јуче су ухапсили Радончића на подручју Хаџића због постојања основа сумње да је починио кривично дјело ометање рада правосуђа и претресли објекте на три локације на подручју Сарајева.

Ове активности реализоване се у оперативној акцији "Лутка два" по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, саопштено је из Сипе.

Наводећи само иницијале, из Сипе додају да је особа лишена слободе приведена у службене просторије те агенције ради криминалистичке обраде, која и даље траје.

Такође, предузимају су и друге радње доказивања – претреси, саслушања свједока и друго.

Радончић је осумњичен да је ометао рад правосуђа, а раније су у истој акцији, због ометања рада правосуђа у предмету против Насера Кељмендија, ухапшени секретар Министарства за безбједност БиХ Бакир Даутбашић и Билсена Шахманм који су чланови Савеза за бољу будућност.