Радончић: Сејдић-Финци се неће рјешити ове већ сљедеће године

Предсjедник Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић рекао је да не очекује да БиХ до краја године рјеши провођење одлуке „Сејдић и Финци“. Он је оцјенио да је то питање превише озбиљно, али се мора рјешити идуће године, иако је она изборна. "У питању је врх леденог бријега, испод којег је нерјешено хрватско питање, нерјешен […]

среда, 18 децембра, 2013 / 15:22

Предсjедник Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић рекао је да не очекује да БиХ до краја године рјеши провођење одлуке „Сејдић и Финци“.

Он је оцјенио да је то питање превише озбиљно, али се мора рјешити идуће године, иако је она изборна.

"У питању је врх леденог бријега, испод којег је нерјешено хрватско питање, нерјешен је и однос мањине и већине. Вријеме је да престане мајоризација Хрвата у БиХ. Суштински и правно, то је деликатно питање. Морамо ово рјешити идуће године, иако је она изборна", рекао је Радончић.

Говорећи о тврдњама предсједника Републике Српске Милорада Додика да се у БиХ спрема "увоз" око пола милиона Арапа с циљем исламизације БиХ, Радончић је рекао да постоји реалан проблем нелегалних миграција више хиљада људи из Кувајта, који овдје, супротно домаћим законима, покушавају доћи до малих некретнина, плацева.

"Ми ћемо то, у складу са Законом о пребивалишту и боравишту, рјешавати на начин да сачувамо праве кувајтске инвеститоре, који су потребни овој земљи", рекао је Радончић, који је и министар безбједности БиХ.

Он је рекао да одласци држављана БиХ на ратишта у свијету нису спонтани и да се та лица мобилишу на организован начин, а обавјештајне службе то ревносно прате.

"Наша је обавеза да покушамо легалним средствима смањити одлазак или, кад већ иду и придружују се паравојним формацијама, да знају да чине кривично дјело. Очекујем да ћемо на овај начин онима који одлазе на страна ратишта смањити ентузијазам", навео је Радончић.0 КОМЕНТАРА

  1. Ceka se da dodju ovi strani placenici SDS-ovci,PDP-ovci na vlast pa da se Sejdic-Finci dogovori na stetu Republike Srpske,jer Dodik nece izdati interese Republike Srpske dok je god na vlasti. A pokusace ga svim silama sledece izbore srusiti, jer su svu kampanju usmjerili protiv njega, i samo njega,kao da svi ostali u SNSD-u su cvijecke..!!

  2. Ma vise ste smijesni vi koji branite Dodika,shvatie da ce izgubiti izbore jer je narod tako odlucio,sve je unistio,ali ne slucajno,odradio je zadatak,kao i vecina politicara.Sve je prevara…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *