Радончић: Нећу у коалицију са онима који су отомански привјесак

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да не може и не жели да прави коалицију са онима који од БиХ или бошњачке политике праве отомански привјесак или неким ко поздравља „муслиманску“ браћу из Египта у Сарајеву. Радончић је рекао да се „боји да је СДА показала толику дозу економске импотенције и […]

понедељак, 12 маја, 2014 / 12:32

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да не може и не жели да прави коалицију са онима који од БиХ или бошњачке политике праве отомански привјесак или неким ко поздравља „муслиманску“ браћу из Египта у Сарајеву.

Радончић је рекао да се „боји да је СДА показала толику дозу економске импотенције и толико идеолошке разлике у односу на СББ, да коалиција са њима није реална“.

„Не желим коалицију са неким ко се службено среће са /предсједником Ирана Махмудом/ Ахмадинеџадом, или неким ко је срећан што Турска овдје организује колективно обрезивање 150 бошњачке дјеце, што није наш обичај, јер ми то радимо у кући у врло интимној атмосфери“, рекао је Радончић за „Вечерњи лист“, одговарајући на питање да ли види могућности постизборне сарадње са СДА ако би ту странку водио Бакир Изетбеговић.

Радончић је истакао да је још горе што у руку тој дјеци стављају турску заставу и „овдје се развија турски, умјесто босанскохерцеговачи патриотизам“.

Одговарајући на питање да ли ће се турски премијер Реџеп Тајип Ердоган овај пут укључити у предизборну кампању у БиХ, Радончић је рекао да је на састанку са турским амбасадором у БиХ и директором Одјељења за Балкан у турском Министарству иностраних послова био прецизан и да се чак малициозно нашалио да ако Изетбеговића заболи зуб, у Сарајево одмах трче министар спољних послова Турске Ахмет Давутоглу или Ердоган.

„Замолио сам их да са тим треба престати и да они више не треба на такав невиђен дипломатски дрзак начин да се мијешају у унутрашње ствари и предизборни процес у БиХ“, истакао је Радончић.

Говорећи о коалицији са СДП-ом, Радончић је рекао да се СДП као колектив показао као странка неспособности, јер било који ресор или јавну компанију да су преузели, нису остварили нове вриједности.

Радончић је оцијенио да ће и болна тачка од које се бјежи, а то су бошњачко-хрватски односи у Федерацији БиХ, бити преломна за то хоће ли БиХ кренути напријед или ће пасти још ниже.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *