Радончић не воли корупцију, посебно бошњачку

Министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да обрачун са системском корупцијом у бошњчком корпусу тек предстоји, истичући да у протеклих 17 година није било ниједног озбиљног покушаја процесуирања људи са власти. "За 17 година БиХ је прва у Европи по корупцији и имамо десетак политичких неријешених убистава", рекао је Радончић. Он је за Телевизију […]

понедељак, мај 13, 2013 / 09:17

Министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да обрачун са системском корупцијом у бошњчком корпусу тек предстоји, истичући да у протеклих 17 година није било ниједног озбиљног покушаја процесуирања људи са власти.

"За 17 година БиХ је прва у Европи по корупцији и имамо десетак политичких неријешених убистава", рекао је Радончић.

Он је за Телевизију ОБН рекао да су створени законски услови за борбу против коруције јер су, од како руководи Министарством, учињени напори на деполитизовању агенција за провођење закона.

Радончић је одбацио тврдње да је случај предсједника Федерације БиХ /ФБиХ/ Живка Будимира покренут како би се извршила промјена власти у ФБиХ.

Радончић је напоменуо да Савез за бољу будућност /СББ/ БиХ, чији је предсједник, више није заинтересован за партиципацију у власти на нивоу ФБиХ.

"Ми у овом тренутку немамо ниједан основ да овлаштења са предсједника Будимира пребацимо на потпресједнике. СББ БиХ није желио у Парламенту ФБиХ да подржи такав приједлог СДП-а БиХ и то је један од доказа да акција, која се често и без икавких аргумената повезује са мном, није изведена да би СББ партиципирао у власти ФБиХ", рекао је Радончић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *