Радолинка: Начелник против директора, Миличевић против Ковановића

Начелник општине Теслић Милан Миличевић изјавио је данас да све обавезе које буџет општине Теслић има према спортској дворани се редовно измирују и не постоји никакав дуг, нити једна конвертибилна марка о чему постоји евиденција у Одјељењу за финансије Општинске управе Теслић.

уторак, 8 септембра, 2020 / 16:41

"С обзиром да сам у контакту са радницима Спортске дворане "Радолинка", знам да су се обратили на праву адресу што се тиче својих плата. Права адреса за стање у спортској дворани је онај ко треба да управља том двораном као добар домаћин, а то је директор спортске дворане господин Драгиша Ковановић. Он је одговоран зашто његови радници 4 мјесеца нису добили плату", рекао је Миличевић.

Он је нагласио да би дворана осим прихода из буџета општине Теслић, требала имати и властите приходе попур закупа пословних простора и рекламних простора, те да би та установа требала јавно да објави податке колико је закупаца дужно дворани и колико новца, те да ли их је директор дворане утуживао или није.

"Други властити приходи дворане би требали да зависе од питања способности и инвентивности директора дворане, а којих очигледно нема. Он би такође требао да каже јавности и радницима који немају плату, колико је радника примљено и запослено у спортску дворану без сагласности оснивача, Општинске управе, што је законска обавеза, као и да ли му сви радници долазе на посао, те колико дана мјесечно директор спортске дворане проводи на свом радном мјесту?", упитао је Миличевић.

Он је рекао да ће радници, који имају објективан проблем, имати редовне плате онда када директор те установе ријеши сва наведена питања, те нагласио да је посљедњи проблем са блокадом рачуна дворане настао због судске пресуде чланова Управног одбора дворане у износу од 25 хиљада КМ, због тога што им директор није исплаћивао накнаде.

"Захваљујући редовним уплатама из буџета општине рачун дворане је деблокиран, а исплаћено је чак 9 хиљада КМ средстава за кориштење дворане од стране спортских клубова иако они у протеклом периоду због пандемије вируса корона дворану нису ни користили. Све финансијске обавезе буџета општине Теслић према спорској дворани су испуњене, а све остало је ствар инвентивности и способности менаџера, који очигледно није способан да буде директор јавне установе", нагласио је Миличевић.Оставите одговор