Радојичић: Синергијом до напретка у Бијељини

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић сматра да без синергије локалне и републичке власти нема напретка ниједној општини и граду, те да вјерује да ће од 7. октобра, када СНСД у Бијељини добије свог градоначелника, ова веза постати снажна. "Комуникација ће постати интензивнија, а самим тим и развој овог града добиће нову перспективу“, поручио је синоћ Радојичић […]

уторак, октобар 2, 2012 / 09:14

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић сматра да без синергије локалне и републичке власти нема напретка ниједној општини и граду, те да вјерује да ће од 7. октобра, када СНСД у Бијељини добије свог градоначелника, ова веза постати снажна.

"Комуникација ће постати интензивнија, а самим тим и развој овог града добиће нову перспективу“, поручио је синоћ Радојичић са предизборног скупа СНСД-а у Мјесној заједници Патковача.

Он је подсјетио да су власти Републике Српске финансирале подручну основну школу у овој мјесној заједници, те да је урађена и централна ОШ "Јован Дучић".

"Урађено је и неколико школских објеката у Бијељини – Средња пољопривредна школа, Дом ученика, школа `Кнез Иво од Семберије`, `Свети Сава` и још неколико објеката у које је новац уложила републичка Влада, односно ресорно министарство", рекао је Радојичић обраћајући се мјештанима.

Он је напоменуо да СНСД у Бијељину долази са конкретним резултатима из претходних шест година у којима су републичке власти СНСД–а донијеле на десетине милиона КМ улагања.

"Ако говоримо само о улагањима у пољопривреду, наша је процјена да је за шест година око 60 милиона КМ субвенција, подстицаја, донација дошло само на подручје општине Бијељина што је више од два буџета која су раније издвајана за пољопривреду укупно у Републици Српској“, рекао је Радојичић.

Један од капиталних пројеката у здравству у Српској, истакао је Радојичић, јесте изградња потпуно нове регионалне болнице у Бијељини у коју је Влада Српске уложила неколико десетина милиона КМ.

"Када је ријеч о здравству, осим болнице, на подручју општине Бијељина Влада Српске улагала је и у опремање амбуланти породичне медицине, односно опрему за Дом здравља. Много је, заиста, урађено на свему томе као и на обилазници у овом граду, на прилазном путу и мосту на Рачи“, рекао је Радојичић.

Он је додао да је канализација, као капитални пројекат, рађена захваљујући подршци републичке власти.

Кандидат СНСД–а за градоначелника Бијељине Мирослав Миловановић рекао је да је у Патковачу Влада Српске у претходних неколико година улагала знатна средства, као на примјер у основу школу у овом селу.

"Значајан допринос и средства Влада је дала асфалтирању макадамских путева иако је то у надлежности локалне заједнице. И поред те, и многих других чињеница, од начелника се често могло чути да је Влада имала маћехински однос према Семберији. Чињенице говоре сасвим другачије“, рекао је Миловановић.

Он је позвао мјештане Патковаче да 7. октобра прихвате промјене, да изађу на изборе и гласају за СНСД и политику коју ова странка води.

Носилац одборничке листе СНСД–а Синиша Максимовић упозорио је да мјештани Патковаче имају посебан проблем када је ријеч о саобраћају, јер је то прометно мјесто уз магистрални пут.

"Овдје су људи веома угрожени с обзиром на то да је фреквенција саобраћаја велика. Нема ниједне пасареле, ниједног пјешачког прелаза, ниједног обезбјеђења који ће овим људима помоћи. То је заиста проблем јер угрожава њихову безбједност“, рекао је Максимовић.

Он је додао да је овај проблем присутан не само у Патковачи, него и у многим другим селима у Семберији, посебно онима која се налазе уз магистралне путеве.

"То ће бити велики посао за СНСД од октобра, а ми имамо јаку жељу и намјеру да помогнемо гдје год можемо“, рекао је Максимовић и напоменуо да се већ сада види да је народ Семберије опредијељен да глас да СНСД-у.  0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *