Радојичић: 15 дугих, балканских година сарадње СНСД и ДПС

Предсједник Народне скупштине Републике Српске и потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић рекао је да РС и БиХ, са једне стране, и Црна Гора са друге стране немају отворених питања и да постоје могућности за заједничке пројекте у енергетици, инфраструктури, туризму, здравству и другим областима. "Ми смо отворени за ту сарадњу и вјерујемо да СНСД и Демократска […]

субота, 21 маја, 2011 / 18:59

Предсједник Народне скупштине Републике Српске и потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић рекао је да РС и БиХ, са једне стране, и Црна Гора са друге стране немају отворених питања и да постоје могућности за заједничке пројекте у енергетици, инфраструктури, туризму, здравству и другим областима.

"Ми смо отворени за ту сарадњу и вјерујемо да СНСД и Демократска партија социјалиста могу да воде и међудржавну политику", рекао је Радојичић на отварању Шестог Конгреса ДПС-а у Подгорици.

Он је истакао да ће примјер европских вриједности и разумијевања између Црне Горе и Српске, односно БиХ, бити постигнути споразум о граници Црне Горе и БиХ.

"Биће то први споразум без спора и арбитраже, гдје ћемо показати како се разумијемо и како можемо ићи даље", рекао је Радојичић.

Он је навео да СНСД и ДПС успјешно сарађују пуних 15 тешких и дугих "балканских" година.

"И када смо се потпуно разумјели и онда када се у по нечему нисмо слагали сарађивали смо и сарађиваћемо. Ове двије партије имају одговорност више, јер као водеће странке својих држава треба да развијају и међудржавне односе", рекао је Радојичић, који је учесницима Шестог Конгреса ДПС-а честитао пету годину од стицања независности Црне Горе, под лидерством ДПС-а.

Он је делегатима пренио поздраве чланова и симпатизера СНСД-а, као и предсједника партије Милорада Додика и пожелио им успјешан рад.Оставите одговор