Раднички освојио Куп Европе

Ватерполисти Радничког тријумфовали су у Купу Европе, пошто су у Крагујевцу у реванш утакмици финала побиједили италијанску Флоренцију резултатом 7:6 (2:1, 2:2, 1:1, 2:2). У првој утакмици, одиграној 20. марта у Италији, Раднички је побиједио са 8:4. Раднички је други српски клуб који је успио да освоји Куп Европе. Прије њега је то урадио Партизан […]

недеља, април 7, 2013 / 00:45

Ватерполисти Радничког тријумфовали су у Купу Европе, пошто су у Крагујевцу у реванш утакмици финала побиједили италијанску Флоренцију резултатом 7:6 (2:1, 2:2, 1:1, 2:2).

У првој утакмици, одиграној 20. марта у Италији, Раднички је побиједио са 8:4.

Раднички је други српски клуб који је успио да освоји Куп Европе. Прије њега је то урадио Партизан 1998. године.

Амбициозни пројекат Крагујевчана је почео да се исплаћује, јер је у главни град Шумадије стигао први европски трофеј.

У утакмици Раднички је, према очекивањима, без већих проблема не само сачувао велику предност из првог сусрета, већ и стигао до још једне побједе.

Од почетка до краја утакмице Крагујевчани су имали потпуну контролу, стално су били у вођству и на крају сасвим заслужено стигли до друге побједе против Флоренције.

Капитену Радничког Вањи Удовичићу пехар је предао наш прослављени репрезентативац Александар Шоштар, који је вечерас био делегат Европске пливачке федерације на финалсној утакмици.

Раднички: Радић, Бурић, Поповић, Марковић, Гак 1, Башић, Ћирић, Злоковић 2, Ф. Филиповић 2, Удовичић 1, Ђ, Филиповић 1.

Флоренција: Мугели, Ф. ди Фулвио 2, Борели, Пагани, Молина 1, Кополи, Бранкатело, Еспањол 1, Лапена, Гоби, Бини 2, А. ди Фулвио, Минети. (крај) ис 21:24

Капитен ватерполиста Радничког Вања Удовичић рекао је после освајања Купа Европе да је тај трофеј круна амбициозног пројекта и додао да му је драго што је освојио један од ријетких пехара који су му недостајали у каријери.

"Драго ми је што је цела Србија уживала, испунили смо сва очекивања. Хвала свим играчима и навијачима, као људима који су помогли овај пројекат. Ово је круна свега. Велика је ствар за Србију освајање европског трофеја. Мени је овај трофеј фалио на клупском нивоу. Драго ми је због Крагујевца, овај град и Шумадија то заслужују", казао је Удовичић после меча за Радио-телевизију Србије.

Тренер Крагујевчана Дејан Удовичић изјавио је да је успијех Радничког незабиљежен у досадашњој историји европског ватерпола.

"Морамо да знамо да смо тек пре годину дана почели да правимо клуб и зато је овакав успех незабалежен. Честитке заслужују сви играчи, навијачи, као и људи у клубу. Тајна успеха је специфична филозофија игре, али и прави однос са играчима. Они верују мени као и ја њима, то је симбиоза која доводи до успеха", закључио је тренер Радничког.Оставите одговор