Радничка хроника и Отац на службеном путу најбољи у Брчком

Гранд при 28. Сусрета позоришта БиХ у Брчком додијељен је представи „Отац на службеном путу“ Атељеа 212. из Београда у којој је и глумцу Властимиру Ђузи Стојиљковићу припао Гран при за улогу Дине.  Одлуком стручног жирија Гран при сусрета за најбољу женску улогу додијељен је Ањи Шоваговић –Деспот за улогу сестре у представи „Носи нас […]

петак, новембар 25, 2011 / 15:29

Гранд при 28. Сусрета позоришта БиХ у Брчком додијељен је представи „Отац на службеном путу“ Атељеа 212. из Београда у којој је и глумцу Властимиру Ђузи Стојиљковићу припао Гран при за улогу Дине.

 Одлуком стручног жирија Гран при сусрета за најбољу женску улогу додијељен је Ањи Шоваговић –Деспот за улогу сестре у представи „Носи нас ријека“ Градског драмског казалишта Гавела из Загреба.

Награда за најбољу представу у цјелини позоришта из БиХ додијељена је представи „Радничка Хроника“ народног позоришта из Бање Луке која је освојила и награде за музику, костиме, сценографију и најбољу женску улогу.

У оквиру награда које је стручни жири додијелио позориштима из БиХ, награду за најбољу младу глумицу добила је Алма Терзић за улогу Омелије у представи „Хамлет у селу Мрдуша Доња или Хамлет зна што народ не зна“ у извођењу Народног позоришта из Сарајева.

Награда за набољег младог глумца додијељена је Златану Видовићу за више улога у представи „Радничка хроника“ у извођењу Народног позоришта Републике Српске из Бања Луке.

За музику у представи „Радничка хроника“ награда је припала групи СОПОТ, док је награда за најбољи костим у истој представи додијељена Ивани Јовановић.Награда за сценографију додијељена је Драгани Пурковић –Мацан за сценографију у представи „Радничка хроника“ народног позоришта из Бање Луке.

Награда за најбољу женску улогу додијељена је Ањи Станић за више улога у представи „Радничка хроника“ народног позоришта“ из Бање Луке.

Награда за најбољу мушку улогу додијељена је Мирсаду Туки за улогу учитеља у представи „Хамлет у селу Мрдуша Доња или Хамлет зна што народ не зна“ у извођењу Народног позоришта из Сарајева. Награда за најбољу мушку улогу додијељена је Мирсаду Туки за улогу учитеља у представи „Хамлет у селу Мрдуша Доња или Хамлет зна што народ не зна“ у извођењу Народног позоришта из Сарајева.

Награда за најбољу режију додијељена је Оливеру Фрљићу за режију у представи „ Писмо из 1920“ Босанског народног позоришта из Зенице.

Награда за најбољи драмски текст босанско-херцеговачког савременог писца додијељена је Абдулаху Сидрану за текст „Отац на службеном путу“ Атељеа 212 из Београда.

Одлуком жирија публике награда за најбољу представу у цјелини додијељена је представи „Хамлет у селу Мрдуша Доња или Хамлет зна што народ не зна“ у извођењу Народног позоришта из Сарајева.

Награда за најбољу женску улогу додијељена је Сандри Љубојевић за улогу кћерке у представи „Радничка хроника“ у извођењу Народног позоришта РС из Бања Луке. Награда за најбољу мушку улогу додијељена је Влади Керошевићу за улогу Карађоза у представи „Проклета авлија“ у извођењу Театар кабареа Тузла

Награде побједницима биће уручене вечерас у Дому културе у Брчком са почетком у 18 часова када је, у част побједника, предвиђен и концерт Радета Шербеџије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *