Радници Панафлекса и даље штрајкују

Радници бијељинског предузећа „Панафлекс“ већ трећи дан су у штрајку, јер нису примили плату за октобар, а од руководства им се још нико није обратио. Предсједник Синдиката овог предузећа Горан Цацановић рекао је Срни да је синдикат у контакту са Регионалним удружењем синдиката Бијељина, те да је, према законским оквирима, руководство фирме дужно да им […]

петак, децембар 23, 2011 / 11:23

Радници бијељинског предузећа „Панафлекс“ већ трећи дан су у штрајку, јер нису примили плату за октобар, а од руководства им се још нико није обратио.

Предсједник Синдиката овог предузећа Горан Цацановић рекао је Срни да је синдикат у контакту са Регионалним удружењем синдиката Бијељина, те да је, према законским оквирима, руководство фирме дужно да им се обрати у року од осам дана како би започели преговоре.

Већински власник и генерални директор "Панафлекса", фабрике савитљивих цијеви и вратила, Војин Митровић рекао је да званичног разговора са предсједником синдикалне организације није било.

"Логично би било да прије почетка штрајка они затраже састанак са Управним одбором предузећа, али нису предузели тај корак него су самовољно ступили у штрајк", додао је Митровић.

Он је истакао да је на састанку Управног одбора предузећа донесена одлука да до краја године буде извршена исплата плата.

Митровић је напоменуо да је неколико фирми наручило робу од "Панафлекса" у износу од 100.000 КМ, али да су у штрајку људи који треба да то наплате. "Зато не знам ко ће да сноси посљедице, јер посао трпи", додао је Митровић.

Радници "Панафлекса", њих 50, од генералног директора овог предузећа траже исплату плате која, како кажу, касни више од мјесец и по, као и исплату плате за новембар најкасније до 25. децембра, а уколико њихови захтјеви не буду испуњени до тада, најављују генерални штрајк.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *