Радници Комграпа тужили Слободана Станковића

Синдикална организација београдског предузеће „Комграп“ тужила је Привредном суду у Београду Слободана Станковића, већинског власника ове компаније, ради заштите колективних интереса запослених у вриједности од 433.961.198 динара (цца 4,3 милиона евра). Радници траже од Суда да забрани Станковићу располагање имовином „Комграпа“. Такође траже да Суд донесе одлуку да се фирми „Интеграл инжењеринг“ Лакташи блокирају рачуни […]

среда, 15 маја, 2013 / 08:48

Синдикална организација београдског предузеће „Комграп“ тужила је Привредном суду у Београду Слободана Станковића, већинског власника ове компаније, ради заштите колективних интереса запослених у вриједности од 433.961.198 динара (цца 4,3 милиона евра).

Радници траже од Суда да забрани Станковићу располагање имовином „Комграпа“. Такође траже да Суд донесе одлуку да се фирми „Интеграл инжењеринг“ Лакташи блокирају рачуни у износу од 4,3 милиона евра.

Станковић је власник бањалучке фирме „Интеграл инжењеринг“ која је приватизовала „Комграп“ 2009. подине, плативши га цца 4,3 милиона евра.

Синдикат „Комграпа“ у тужби тврди да Станковић, након што је купио ту фирму, не жели „ни евра да уложи у ову компанију, њен опстанак и развој, већ га занимају само атрактивне непокретности фирме у Београду, у Косовској 17 и Теразијама 4“.

Синдикат даље наводи да је Станковић, одмах по приватизацији „Комграпа“ на рачун те фирме уплатио 3 милиона евра „по уговорима о зајму“, и да је, након што је добио потврду да је приватизовао ту фирму 27.01.2009., затражио да му се позајмљена 3 милиона врате.

„Позајмица бива враћена продајом Интеграл инжењерингу д.о.о. Београд (фирма кћерка Интеграла из Лакташа, оп.аут.) припадајућих делова пословне зграде у Косовској 17 у Београду, уписаних у лист непокретности 215 КО Стари Град. Припадајући делови зграде укупне површине од 1207,49 м2, продати су по тржишној вредности од 3.200.990 евра“, наводи се у тужби.

Своју београдску фирму „Интеграл“ Станковић је преписао својим кћерима, наводе радници.

У тужби се још наводи да Станковић не даје ниједан посао „Комграпу“, иако их је, према сазнањима Синдикадата „било јако много и јако вредних“.

Синдикат констатује да Станковић жели да што више обезвриједи „Комграп“, због чега је после приватизације одустао од даљег консолидовања фирме.

Радници су затражили од Николе Селаковића, министра правде Србије, да посредује како би се судски поступци против Станковића убрзали. О цијелом овом случају радници су обавијестили и Томислава Николића, предсједника Србије и премијера Ивицу Дачића.0 КОМЕНТАРА

  1. Нека се обрате Хрватима. Човјек је таман пошао да исплати људима, али су му Хрвати одузели новац на граници.

  2. Није тај новац Ања одузет, него поклоњен, и најобичнији лаик зна како се новац преноси из државе у другу државу, а ето лафо овај додиков тајкун нумеро уно па није знао?x-(

  3. Ničija sreća se en može graditi na tuđoj neseći.
    Kriminalnci iz mafijaškog režima mora da stigne pravedna kazna zato što su unesrećili svoj narod. Milioni ljudu stravično pate a stotine hiljada su umrli prevremenom smrću, zbog kriminalaca poput Dodika, Stankovića, Antonića, Čičića… zato što su prograbili za sebe ono što su generacije 50 godina mukotrpno stvarale, i otišli su još dalje jer im to nije bilo dovoljno pa su uzeli i od još nerođenih generacija zadušujući ih toliko da za 50 godina neće moći vratiti kredite MMF-a, tj. novac naštampan u Feredalnim rezervama SAD, koji nije nastao proizvodnjom nego štampanjem bez pokrića, a mi ćemo to morati vratiti robama sa kamatom koju nemamo gde proizvesti jer su kriminalci uništili i opljačkali privredu. Onda im ni to nije bilo dovoljno, pa su uzeli i prirodne resurse da prodaju koncesiono, zlo i nesreća na zarobljavanju i unišvavanju ovog naroda je do savršenstva dobro osmišljeno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *