Радници Фокуса подижу кривичне пријаве

Радници бањалучког дневног листа "Фокус” најавили су да ће сутра поднијети кривичну пријаву против, Пореске управе РС, Инспектората РС и Фонда ПИОРС, због кршења законских прописа. Радници су посљедњу плату добили за новембар прошле године, а радни стаж није уплаћен за око 36 мјесеци. Они од сриједе протестују у Парку "Младен Стојановић" у Бањалуци због […]

уторак, 26 јуна, 2012 / 15:48

Радници бањалучког дневног листа "Фокус” најавили су да ће сутра поднијети кривичну пријаву против, Пореске управе РС, Инспектората РС и Фонда ПИОРС, због кршења законских прописа.

Радници су посљедњу плату добили за новембар прошле године, а радни стаж није уплаћен за око 36 мјесеци. Они од сриједе протестују у Парку "Младен Стојановић" у Бањалуци због неисплаћених плата и неуплаћених доприноса.

Овај дневни лист не излази више од мјесец дана, а неријешена ситуација највише је погодила запослене.

Извршна уредница "Фокуса" Бобана Костадиновић указала је раније да раднике и њихове молбе да им се помогне да раде и зараде плаће више мјесеци игнорирају надлежне институције РС-а.

Она је на једном од протеста казала у изјави новинарима да сматрају одговорном Пореску управу, Фонд ПИО и Инспекцију јер нису три године ништа урадили да „притисну руководство ‘Фокуса’ да плати радницима оно што су дужни“.

„Неко није радио свој посао. Статус qуо је у предузећу, послодавац се не појављује, остали смо у необраном грожђу", казала је тада Костадиновићева.0 КОМЕНТАРА