Радмановић: Преиспитати понашање вјерских службеника у ОС БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић оцијенио је да је неаргументована и потпуно погрешна недавна изјава војног муфтије Исмаила Смајловића који је рекао да "Радмановићеве ријечи подсјећају на почетак рата..", те истакао да се однос вјерских службеника у ОС према Предсједништву БиХ као врховној команди, мора убудуће јасније дефинисати. Радмановић је нагласио да је лично […]

среда, 24 августа, 2011 / 18:25

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић оцијенио је да је неаргументована и потпуно погрешна недавна изјава војног муфтије Исмаила Смајловића који је рекао да "Радмановићеве ријечи подсјећају на почетак рата..", те истакао да се однос вјерских службеника у ОС према Предсједништву БиХ као врховној команди, мора убудуће јасније дефинисати.

Радмановић је нагласио да је лично прилично повријеђен том изјавом, али да није ријеч само о његовом реаговању, већ и о питању стабилности БиХ, напоменувши да о тим стварима сви требају да воде рачуна.

"Гдје се налазимо, ко командује Оружаним снагама, о томе сви морају водити рачуна. Министар одбране Селмо Цикотић добио је задатак да испита све то и видјећемо како треба да се понашају вјерски службеници ОС", рекао је Радмановић након сједнице Предсједништва.

На питање Срне како реагује на чињеницу да је у Извјештају Исламске заједнице БиХ означен као исламофоб, Радмановић је одбацио такве тврдње, наводећи да мисли да највећи број људи који су се појавили на том списку нису исламофоби.

"Имам своје мишљење зашто је то урађено, али мислим да није вријеме да подгријавамо тензије, износећи разна мишљења", рекао је он.

Члан Предсједништва БиХ Небојше Радмановић недавно је критиковао наводе поглавара Исламске заједнице Мустафе Церића односно Ријасета "да изјаве српских званичника треба гледати посредством чињенице да је србијанска реторика инспирисала чак и норвешког терористу Бреивика“.

"Не желим да се понови онај дан кад је Радован Караџић говорио у Скупштини БиХ…. У војсци сам провео цијели рат и оне јучерашње ријечи Небојше Радмановића на неугодан начин су ме подсјетиле на сам почетак рата и оно што је послије услиједило“, рекао је на то Смајловић.0 КОМЕНТАРА