Радмановић: ЕУ је требала пустити да будемо кандидати

САРАЈЕВО- Предсједа вајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић сматра да је ЕУ погријешила када прије нешто више од двије године није дозволила БиХ да аплицира за кандидатски статус, додајући да сада та грешка може бити исправљена. "ЕУ до сада није довољно пружала руку БиХ, али мислим да сада имамо ту подршку. Осјећам код свих који долазе […]

уторак, март 8, 2011 / 09:53

САРАЈЕВО- Предсједа вајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић сматра да је ЕУ погријешила када прије нешто више од двије године није дозволила БиХ да аплицира за кандидатски статус, додајући да сада та грешка може бити исправљена.

"ЕУ до сада није довољно пружала руку БиХ, али мислим да сада имамо ту подршку. Осјећам код свих који долазе да више разумију БиХ него што је то раније био случај. Они сада желе да направимо минималне помаке и након што их испунимо, моћи ћемо да поднесемо захтјев за добијање кандидатског статуса", рекао је Радмановић.

Према његовим ријечима, у БиХ је изражена жеља да иде према ЕУ, али и одређени страх да ће ширење Уније на ово подручје бити заустављено.

Говорећи о томе што још није формирана власт у БиХ, Радмановић је истакао да овај застој значи и застој на европском путу.

"Не постоје институције које могу да реализују оно што је потребно. Тога су свјесни и у ЕУ и у САД, али они не желе да утичу на процес конституисања власти", рекао је Радмановић за "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Према његовом мишљењу, оно што се сада најављује у Федерацији БиХ – формирање власти без два ХДЗ-а, не може гарантовати ни политичку, ни економску стабилност, а могуће је да поремети и безбједносну ситуацију.

Радмановић сматра да би све то могло да отежа ситуацију и да не води рјешењу и стабилности власти у наредном периоду.

"Нико не може предвидјети како ће се даље развијати укупна политичка ситуација. Надам се да се то неће одразити и на безбједносну ситуацију, јер би то тек било катастрофално", упозорио је Радмановић.

Он сматра да нови избори не би били рјешење, јер, иако би било одређених промјена у односу на октобар прошле године, односи у БиХ не би били значајније промијењени.0 КОМЕНТАРА

  1. EU nas treba kao ja kamen u cipeli… BiH ima stanovnika kao predgrađe Pariza ili Londona a problema više nego čitava EU zajedno.

    Tri naroda koja se kolju, nezasita administracija, korupcija…

    Zamisli da neko dođe tebi i kaže „Ajde primi u kuću ovog dječaka.. Doduše puši, pije, drogira se, kocka, vara ženu, krade, laže… Ali inače duša od čovjeka… „

  2. i tebe radmanoviću,tvoju partiju, vladu i sve vlastodršce eu bi trebala pitati:zašto ste toliko pohlepni, zar vam nije dosta, kako možete gledati sopstveni narod kako NE ŽIVI,kako se muči u bijedi i sirotinji,ne što je neradan ,već što ste mu uzeli zadnju mrvu iz usta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *