Радмановић: Ето нас у НАТО чим ријешимо војну имовину

БАЊА ЛУКА – Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да ће БиХ добити акциони план за чланство у НАТО ако наредне године буде ријешено питање војне имовине. "Рјешавање питања војне имовине једини је задатак који је везан за нас, а све остало зависи од земаља чланица", рекао је Радмановић . Говорећи о подношењу апликације […]

уторак, 30 новембра, 2010 / 14:59

БАЊА ЛУКА – Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да ће БиХ добити акциони план за чланство у НАТО ако наредне године буде ријешено питање војне имовине.

"Рјешавање питања војне имовине једини је задатак који је везан за нас, а све остало зависи од земаља чланица", рекао је Радмановић .

Говорећи о подношењу апликације БиХ за статус кандидата за чланство у ЕУ, он је рекао да се тренутно слушају различите приче – да је затварање ОХР-а услов за то, па онда да није.

Радмановић је подсјетио да је комесар ЕУ за проширење Штефан Филе рекао да је кандидатура могућа и док је ОХР у БиХ и додао да то ништа не значи јер је за сада званична одлука, на папиру, да БиХ не може поднијети апликацију док је ОХР ту.Оставите одговор