Радмановић: Дипломатија сљедује Србима

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић тврди да ни лидер СДП-а Златко Лагумџија, нити било који други кадар из те странке не може бити нови министар иностраних послова БиХ, јер та позиција мора да припадне Србима према начелу равноправности и ротације.  Радмановић је истакао да СДП жели да наводно уступање позиције предсједавајућег Савјета министара БиХ хрватским […]

среда, март 2, 2011 / 11:58

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић тврди да ни лидер СДП-а Златко Лагумџија, нити било који други кадар из те странке не може бити нови министар иностраних послова БиХ, јер та позиција мора да припадне Србима према начелу равноправности и ротације.

 Радмановић је истакао да СДП жели да наводно уступање позиције предсједавајућег Савјета министара БиХ хрватским странкама наплати мјестом шефа дипломатије и да то представе као знак свог попуштања у преговорима, што нема везе са принципом ротације на којем треба да почива БиХ.

"Немогуће је да два мандата заредом на истој функцији буду кадрови из бошњачких странака. Неопходно је обезбиједити ротацију и тада сигурно Хрват из хрватске странке иде на мјесто предсједавајућег, а Србин на мјесто министра иностраних послова", рекао је Радмановић за "Прес".

Према његовим ријечима, свака друга прича типа да Бошњаци не могу да дозволе да немају једно од та два мјеста изгледа смијешна. Најважније је, додао је он, да се поштује принцип ротације, али је битно и да неко поправи ствари које је покварио претходни министар Свен Алкалај.

Радмановић тврди да се Алкалај није могао никако контролисати, наглашавајући да је код Алкалаја утврђен сукоб интереса на почетку мандата и ником ништа, те да га је то чак и додатно ослободило да ради шта хоће.

"С друге стране, један члан Предсједништва га је потпуно подржавао", навео је Радмановић.

Он је истакао да сви који иду у иностранство морају да заступају БиХ онакву каква јесте, а не онако како се она њима свиђа и да је важно ријешити лош распоред кадрова по националном кључу.

 0 КОМЕНТАРА

 1. „Хрват из хрватске странке“

  Da li je Radmanović sebi objasnio da li pripada srpskoj ili socijaldemokratskoj stranci?

  Ili je samo važno da ima brlje?

 2. Што нас одваја од Муја који се рађају са познавањем најмање два страна језика: Српским и Хрватским, а старији су рођени и са познавањем српскохрватског! Једино што јебе ове санске козе је нововремена наметнута обавеза да се научи и покоја ријеч арапског. Писање истог је остављено хаџијама и калифима. Иначе, Мујама не смета илакање, мукање и драње са шиљака, вршкова и осталих к…ца палаца да се сматрају „свјетски“ и „еуропски“ иако им то Еуропа и добар дио свијета замјера и не ставља у контекст културе и учења страних језика. Но то ионако спада у општу клиничку слику и шифру босанских муслимана који истовремено „заговарају“ мултиетничност, комшилук и тракторе опанке онима којима се не допада… Техеран и Брисел, илахије и касиде и Бечку оперу… НАТО стандарде и тупе рђаве ханџаре…
  Не знам ког ђавола редизајнираш Фронтал Симићу ако ће ти пролазити тешњини суптилни националистички испади – „згуза“?!

 3. Славио је јуче… па не зна шта прича. Божо, пусти га да дође себи! И пази шта пишеш. Синоћ тамо морам да те браним од Дражена који те пореди са Рајканом. 🙂

 4. ања 02.03.2011. 16:36:58
  Као што рекох отоич, па ме нападоше друмски разбојници и професионални опозиционари као тај твој „дражен“, немам ја времена да стално висим онлајн, морам да правим, стварам и за то да узимам паре!
  Него, реци ти мени лутко гдје ти њега виђаш и јел’ цвикераш или је билдекс, па да га ја у очи погледам. А да ли ћу му опалити плеску или аперкат, зависи од цвикера! 🙂

 5. Божо легендо… не знам ја њега. Има сада 2 Фронтала. Посвађали се ови… Срби су то. Она стара верзија је на Фронтал.ба, ова нова на Фронтал.рс. Ма није ништа лоше рекао. А и ја сам те бранила. Не смијете се препрати.

 6. Нисам ја ни помињао препирање, ја преферирам ММА убјеђивање. Шта фали објашњавању помоћу рукува? 🙂
  Како то важи за глувонијеме, може да се хаплицира и на бандоглаве, дрчне и неваспитане.

 7. Па добро, ипак ме копка, а ко су то „они“ (мада, ако су под „ба“, то ми смрди на Пропувала и сличне србенде“)?!

 8. Немојте ипак Божо. На истој смо страни! 🙂 А осим тога, тренутно нисам способна да будем судија! 🙂

 9. Слабо и ја контам. Синоћ ме напао овај џигашвили, Грузијац овај… па они се посвађали изгледа међусобно, како сам, у овим околностима, успјела да схватим. Симић је требао да објасни ко је ко.

 10. zvekan 04.03.2011. 22:31:45
  Neka predstavništva, jer to nije teško preimenovati u ambasade. Eto „zvekane“ zašto su predstavništva dobra.
  Ana Trišić Babić je nova ministrica vanjskih poslova to takvima kao tebi i ne znači ništa posebno ali da se zna, i da znaju ostali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *