Радмановић: Бошњачки кадрови руше стабилност и безбједност

Члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да бошњачки кадрови директно руше стабилност и безбједност БиХ, а да то потврђује њихова неспремност да се обрачунају са особама које су пријетња по безбједност земље, и уплетеност у злоупотребе приликом уништавања оружја и експлозива. Он је истакао да сарајевски политичари нису у стању и не желе да […]

понедељак, 26 септембра, 2011 / 09:05

Члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да бошњачки кадрови директно руше стабилност и безбједност БиХ, а да то потврђује њихова неспремност да се обрачунају са особама које су пријетња по безбједност земље, и уплетеност у злоупотребе приликом уништавања оружја и експлозива.

Он је истакао да сарајевски политичари нису у стању и не желе да направе правну државу, а да истовремено хоће да буду апсолутни господари цијеле БиХ, што државу удаљава од ЕУ и води њеном распаду.

Говорећи о афери "Експлозив", Радмановић је за "Вечерње новости" рекао да је случај нестанка експлозива велики безбједносни проблем, који неки кругови у Сарајеву желе да заташкају и да афера указује на то да у институцијама БиХ, прије свега у Министарству одбране БиХ, влада самовоља и неодговорност.

"Да смо нормална држава, због ових пропуста министар Селмо Цикотић сам би поднио оставку", додао је Радмановић и навео да се према подацима ОЕБС-а, оружје из БиХ шверцује на свјетска ратишта и заложио се за смањење броја оружја, муниције и људи у Оружаним снагама с крајњим циљем потпуне демилитаризације државе.

Радмановић је указао на то да обавјештајно-безбједносне агенције на нивоу БиХ нису ефикасне у борби против тероризма, због политичких опструкција из Сарајева.

"Неприхватљиви су ставови појединих бошњачких политичара који напад на полицијску станицу у Бугојну или постављање бомбе у тржном центру неће да оцијене терористичким чином. У земљи још дјелују неке међународне организације које се доводе у везу са терористима", упозорио је Радмановић и као проблем навео чињеницу да особе арапског поријекла које су у БиХ дошле током рата, још нису напустиле земљу.

Члан Предсједништва БиХ рекао је да није оптимиста када је ријеч о могућности да на састанку политичких лидера у Брчком буде постигнут договор о кандидату за предсједавајућег Савјета министара.

"Већи сам оптимиста када су у питању закони о попису становништва и о државној помоћи", рекао је Радмановић.Оставите одговор