Радишићи као породица, демантују Станивуковића (као појединца): Долазио је код нас у башту, имамо га на снимку надзорне камере

Адвокатска Канцеларија Стевановић, као правни заступник породице Радишић, а у вези са изјавама градоначелника Драшка Станивуковића, датим на пресс конференцији одржаној дана 8.3.2021. године, даје сљедеће саопштење за јавност:

уторак, 9 марта, 2021 / 13:47

Породица Радишић, након неколико дана сталних напада од стране градоначелника Драшка Станивуковића, оштро демантује низ неистина које је градоначелник изрекао на терет ове породице, а у вези са поступком легализације љетне терасе "Кајак". На првом мјесту важно је истаћи да у конкретном случају није ријеч о ресторану, већ о љетној тераси, која ради искључиво током љетне сезоне. О овој чињеници градска управа мора имати сазнања, јер се управо процедура регистровања дјелатности, односно престанка обављања исте, обавља преко градске администрације. Став нашег клијента је да се ургенцијама врши притисак на другостепени орган у управном поступку, те да породица Радишић апелује на све органе да у свом одлучивању одлучују у законским роковима и капацитетима.

На пресс конференцији одржаној дана 8.3.2021. године градоначелник Драшко Станивуковић је криво презентовао информације јавности, говорећи да је послао ургенцију Министарству грађевинарства ради рјешавања спорног предмета, те да је спис раније достављен другстепенонм органу на одлучивање, што није истина.

Евидентно је да градоначелник оваквим поступањем, изношењем произвољних закључака, у јавности ствара погрешну слику о начину рада и пословања породице Радишић и компанија које послују под њиховим менаџментом. Градоначелник занемарује чињеницу да у Бања Луци постоји на хиљаде објеката који су у поступку легализације као што је то случај и са "Кајак Терасом", већ се искључиво, из њему познатих разлога бави само овим поступком. Породица Радишић отворено сумња да су управо ти разлози били повод градоначелникове посјете "Кајак Тераси" која се прије неколико вечери догодила. Градоначелник је у пратњи НН лица обилазио "Кајак Терасу", поздравио се са власницима, те након тога се упутио у њему познатом правцу, о чему породица Радишић посједује и снимке са надзорних видео камера.

Породица Радишић оштро се супроставља свим медијским натписима који су резултат јавних иступа градоначелника Станивуковића, те подсјећа јавност да су фирме ове породице у задњих 10 година уплатиле преко 17 милиона КМ разних накнада у корист буџета града Бања Лука.

Породица Радишић је увјерена да ће јавност Републике Српске и становници града Бања Лука објективно и рационално сагледати све чињенице, а посебно истичу да дубоко вјерују у правни систем Републике Српске, који ће несумњиво на правно-релевантан начин, заснован искључиво на реалним чињеницама и законским постулатима, ријешити поступке које је породица Радишић приморана покренути против градоначелника Драшка Станивуковића и надлежних у градској управи, а како би се отклонила свака сумња у исправност рада наших клијената и компанија које под њиховим именом послују.2 КОМЕНТАРА

 1. Овдје није битан ни Станивуковић, ни Радишић, ни ресторан Кајак. Битно је да ли је рађено по закону и да ли се сада ради по закону.
  Канцеларија Стеванович само што још није рекла да се овдје ради о нападу на Републику Српску и српски народ, али че и то. вјероватно, доћи на ред.
  Код насе је све извитоперено и окренуто наглавачке.
  Не мође се, нпр., убица бранити тиме што су убијали и други.
  Адвокати из адвокатске канцеларије Стевановић, очигледно, требају да се врате у факултетске клупе, ако су у њима (милсим на оне праве) уопште икада и били….

 2. Ipak ovo jos uvijek nije “ dno/dna“ iliti kada Radisici marsiraju malo drumom a malo sumom…..
  Mi sm definitivno narod kratkog pamcenja :
  Porodica Radišić oštro se suprostavlja svim medijskim natpisima koji su rezultat javnih istupa gradonačelnika Stanivukovića, te podsjeća javnost da su firme ove porodice u zadnjih 10 godina uplatile preko 17 miliona KM raznih naknada u korist budžeta grada Banja Luka.

  Porodica Radišić je uvjerena da će javnost Republike Srpske i stanovnici grada Banja Luka objektivno i racionalno sagledati sve činjenice, a posebno ističu da duboko vjeruju u pravni sistem Republike Srpske, koji će nesumnjivo na pravno-relevantan način, zasnovan isključivo na realnim činjenicama i zakonskim postulatima, riješiti postupke koje je porodica Radišić primorana pokrenuti protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića i nadležnih u gradskoj upravi, a kako bi se otklonila svaka sumnja u ispravnost rada naših klijenata i kompanija koje pod njihovim imenom posluju“, stoji u saopštenju.