Радио против Београдског метроа: Притвор предсједнику Општине Палилула због 28,8 милиона динара

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана предсједнику београдске општине Палилула и функционеру владајуће Српске напредне странке /СНС/ Александру Јовичићу, осумњиченом са још седморо лица за омогућавање нелегалне градње у тој општини.

субота, 5 јуна, 2021 / 14:49

Јовичић је осумњичен да је утицао на одговорно лице за инспекцијске послове у општини Палилула да даље утиче на грађевинске инспекторе да злоупотребом положаја омогуће изградњу објеката без грађевинске дозволе, као и да је од инвеститора за те објекте противправно присвојио 28,8 милиона динара, преносе "Вечерње новости".

Према ранијем саопштењу МУП Србије, Јовичић је осумњичен за кривично дјело трговина утицајем у саизвршилаштву са Д.В. /43/, одговорним лицем за инспекцијске послова у Градској општини Палилула.

Такође, због сумње да су учинили кривично дјело злоупотреба службеног положаја ухапшено је и шест грађевинских инспектора, од којих се двојица терете и за кривично дјело фалсификовање службене исправе.

Они су осумњичени да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте.

Такође, они су након што су у записницима и рјешењима које је донијела грађевинска инспекција, унијели неистините податке у вези са објектима, потом их прослиједили на озакоњење, супротно Закону о озакоњењу објеката.

Београдска штампа је писала да је Јовичић омогућавао градњу на терену куда ће проћи траса будућег београдског метроа, тако да када дође до откупљивања тог земљишта и нелегално изграђених објеката, њихова цијена биће много већа.