Радикално зезање у Бијељини: Директор враћен на дужност, па за пар сати смијењен

Лазар Авакумовић враћен је на мјесто диркетора бијељинског Центра за културу на само пар сати. Његово разрјешење је поништено на 13. сједници скупштине града Бијељина (на којој је тај случај био једина тема) да би на 14. сједници која је услиједила одмах након ње, поново разријешен дужности.

уторак, 19 новембра, 2013 / 21:54

Оваква спрдња услиједила је након што је Окружни суд у Бијељини пресудио да је његова смјена нелегална, јер у образложењу пресуде нема довољно разлога за ту одлуку. То је према ријечима предсједника скупштине Драгана Ђурђевића, први пут да се дешава са одлукама сличне природе у Бијељини, и о ваљаности те пресуде одлучиваће и Врховни суд Српске.

Ђурђевић је напоменуо да је највећа штета која може задесити Центар то да такав човјек буде на том мјесту, јер се није одазивао на сједнице када се расправљало о његовом случају, а извјештаји о раду су били прилично дилетантски.

Авакумовић је на мјесто директора дошао као кадар СРС Војислав Шешељ, из које долази и Ђурђевић. Центар за културу су одраније су добили као постизборни плијен, у коме се збрињују чланови странке, а све на рачун вјерности скупштинској већини коју предводи СДС.

Након што је дошло до сукоба на линији Благојевић и Ђурђевић, и подршке београдске централе овом другом, започела је чишћење "мирковаца” са постављених функција. Суд и даље Благојевића означава као предсједника, али је Ђурђевић преузео контролу над странком.

Поновљенa смјена, сада са увјерењем да је образложење боље написано, свједочи да на Ђурђевићевој страни моћ, али пресуда ће штетовати буџет центра за културу 8 личних доходака, или онолико мјесеци колико је Авакумовић био одбијен од фотеље.

Скупштина радикала смијенила Благојевића и изабрала Ђурђевића (ВИДЕО)

Глас разума био је одборник СДС Славко Новаковић, који је упозорио да грађани не смију сносити трошкове настале због незаконите смјене и предложио да се трошкови измире из накнада одборника који су изгласали лошу одлуку.

Новаковић је оптужио Ђурђевића за обману приликом смјене Авакумовића, за лош рад на овој позицији претходних 12 година и за самовољу.

Због бројних оптужби за несавјестан рад неких одборника и чланова градске управе, Новаковићеву је одузета ријеч.

Да не буде без парадокса: Одборници СНСД гласали су против поништења Авакумовићеве смјене, иако су својевремено напустили сједницу на којој је смијењен Авакумовић и "већ тада указали на бахатост градске власти” како је речено медијима.0 КОМЕНТАРА

  1. Да не буде без парадокса: Одборници СНСД гласали су против поништења Авакумовићеве смјене, иако су својевремено напустили сједницу на којој је смијењен Авакумовић…..

    Хехехе…и за ове је крив и одговоран Мићи Мићић!?B-)B-)B-)