Радикали позвали Додика да смијени Владу, па да и он да оставку

На челу Републике Српске је најнеспособнија Влада у њеној историји и биће потребне године да се санирају посљедице њене катастрофалне политике, сматрају у СРС РС.  Због тога Српска радикалана странка Републике Српске, позива предсједника РС Милорада Додика да смијени Владу на чијем је челу Александар Џомбић. Ово је данас новинарима у Бањалуци рекао предсједник СРС […]

понедељак, април 30, 2012 / 15:26

На челу Републике Српске је најнеспособнија Влада у њеној историји и биће потребне године да се санирају посљедице њене катастрофалне политике, сматрају у СРС РС.

 Због тога Српска радикалана странка Републике Српске, позива предсједника РС Милорада Додика да смијени Владу на чијем је челу Александар Џомбић.

Ово је данас новинарима у Бањалуци рекао предсједник СРС РС Миланко Михајлица.

„Ми предсједника Републике који је и предсједник највеће, владјуће странке сматрамо најодговрнијим човјеком у РС и од њега очекујемо да због тешке економске и социјалне ситуације, покрене иницијативу за опозив Владе на челу са Александарoм Џомбићeм“, рекaо је Михајлица

Српска радикална странка РС сматра да Џомбићева Влада наставља погрешну економску политику претходне Владе на чијем челу је био Милорад Додик, те је његова одговорност, тим прије већа.

СРС РС такође позива Милорада Додика да поднесе оставку на мјесто предсједника СНСД-а или на мјесто предсједника РС како би се прекинуло са праксом приватне и партијске државе каква је овдје присутна а што отежава рјешавње тешке економске и социјалне ситуације.

Предсједник СРС РС је подсјетио и да је 2006. године, пред долазак СНСД-а на власт, када је економија у питању стање у РС било много боље. На то указују чињенице да је тада било 290 хиљада запослених, а данас не ради ни 240 хиљада људи. Сама чињеница да је преко 80 хиљада оних који раде на црно, док РС пријети дужничко ропство, би свакој одговрној власти био довољан разлог да поднесе оставку.

У посебно тешком положају су борци у РС и њихове породице чија социјална ситуација је додатно погоршана примјеном штетних закона који регулишу ову област.

„Свјесна каква је штета примјеном оваквих законских рјешења направљна, актулна власт, тачније ресорно министарство је додатним измјенама и допунама закона покушало ублажити њене посљедице, међутим ефекат таквог покушаја је апсолутно негативан и додатно је погоршао положај ове популације“, рекао је замјенимк предсједника СРС РС Миодраг Деретић, иначе бивши министар рада и борачко инвлидске заштите РС.

Деретић је посебно оцијенио недопустивим рад другостепених инвлидских комисија које често доносе рјешања о умањењу претходних оцјена инвлидидтета ратних војних инвлида без поштовања прописа и уласка у суштину здравственог стања инвлида.

„Апелујем на све оне људе којима је смањена инвлиднина да покрену одређене поступке у складу са члном 1. протикола 1. Европске комисије за људска права, тамо гдје је дошло до смањења њхових права која су им претходно била утврђена“, рекао је Деретић.

Ради ублажавања посљедица овакве политике СРС РС ће пред Уставним судом РС покренути иницијативу оцјене уставности оваквог начина рада другостепених инвлидских комисија.

Српска радикална странка РС пред предстојеће изборе у Србији позива све гласаче посебно оне у РС који имју двојно држављанство, да своје повјерење укажу кандидатима Српске напредне странке на челу са Томиславом Николићем.0 КОМЕНТАРА

 1. О, је ли то знак да је друг Михаљица жив!? Па, бре, Миланко, де си, бог те мазо! Је л оно беше 38 твој број ципела? Мало за једног дасу са тако израженом фацом! Бре, Миланко, бре!
  Но, шалу на страну. Зар ти Миланко немаш ама баш нимало памети да ћутиш и пустиш нормалнима да диване. Зар немаш никог да ти каже како твоји наступи стварно су наступи лудости јер иако ти њих држиш за политику, ипак не може све да стане у политичку тикву.
  Што се Додика тиче, он заслужује критику много снажнију и гору од твоје, али када га ти критикујеш, то је смијурија!!!

 2. О, је ли то знак да је друг Михаљица жив!? Па, бре, Миланко, де си, бог те мазо! Је л оно беше 38 твој број ципела? Мало за једног дасу са тако израженом фацом! Бре, Миланко, бре!
  Но, шалу на страну. Зар ти Миланко немаш ама баш нимало памети да ћутиш и пустиш нормалнима да диване. Зар немаш никог да ти каже како твоји наступи стварно су наступи лудости јер иако ти њих држиш за политику, ипак не може све да стане у политичку тикву.
  Што се Додика тиче, он заслужује критику много снажнију и гору од твоје, али када га ти критикујеш, то је смијурија!!!

 3. rammstein

  Имао је данас прилику да скочи у Саву са своје половине непостојећег аутопут-моста, па није, мора сачекати изборне рзултате у Србији да види како му је прошао пајдос за кога је, у име грађана Српске као предсједник (ко му је дозволио, ја не), јуче агитовао. Узвратиће му тадић, али тада неће бити председник!

 4. A што то да Михаљица не критикује власт? Биће требао би да се понаша као ови полтрони социјалисти који су такође минорни али се увуку у гузицу свакој власти.

 5. jabuka, 01.05.2012. 17:35:13

  Слажем се, ово и јесте велики проблем, овог закржљалог друштва, кад неко потпуно злоупотребљава позицију и вољу народа ког би треба да представља!
  Којим правом се он мијеша у име свих нас у изборну вољу народа у Србији?
  Зашто би њему неко полагао рачуне, како и за кога ће тамо људи гласати и шта је њихов приоритет и њихов интерес!
  Па све и да њихова изборна воља буде да побједи Чеда Јовановић, ми то морамо прихватити, а не да још он апелује за кога ће људи тамо гласати и то све скупа у име свих нас скупа овдје?
  Па, не, то не може тако, ја му никад нити сам дао мандат за тако нешто, нити ће га добити, а оне своје закржљале полтроне нек користи за шта год му воља!

 6. Sta ovaj tumara u politici.Da on nije spreman za poziciju premijera.Ovaj je jedini primjer u svijetu da totalni gubitnik ostaje u politici i sisa narodne pare sa grupicom penzionera oko sebe,ali je zahvaljujuci svojim glupostima sve to dobro unocio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *