Радикал са највишом функцијом у Српској смијењен због критике Вучића

Одборници Скупштине Општине Источно Ново Сарајево смијенили су Дејана Шантића из Српске радикалне странке „Др Војислав Шешељ“, јер је на друштвеним мрежама вређао председника Србије Александра Вучића.

понедељак, септембар 18, 2017 / 21:45

У образложењу одлуке о смењивању Шантића са мјеста предсједника Скупштине пише да је он „нанио огромну штету“ Источном Сарајеву.

Образлажући иницијативу за смјену на почетку сједнице, шеф Клуба одборника СНСД-а Наташа Колашинац навела је да је Шантић, посредством друштвених мрежа, предсједника Србије назвао најпогрднијим именима, направио фотомонтажу на којој је Вучић са албанском капицом на глави и покушао да омаловажи помоћ коју је Србија доделила овој општини изјавом „да је зеленима дао дупло већи износ“.

Шантић је навео да Вучић „издајник српских националних интереса“ и да је издао Косово.  Критиковао је и медије који су већу пажњу посветили Вучићевој посјети Сарајеву, него томе што је Српска листа ушла у коалицију са злочинцем Харадинајем.

Парадоксално, СРС у Србији избјегава конфронтацију са Вучићем, не критикује његове потезе у вези Косова, Шешељ улази у ријалити програм, док управо Шантић критикује Вучића и бива кажњен због тога.

Колашинац је навела да Шантић више не ужива њихово повјерење, јер би његов даљи останак на функцији коју обавља, нанио још већу штету угледу и развоју општине.

Шантић је одбио да дневни ред сједнице допуни приједлогом Клуба одборника СНСД-а који су подржали њихови коалициони партнери – ДНС, Странка за наш град, Социјалистичка партија и Демократски покрет, за његово разрешење, рекавши да за то по пословнику, нису испуњени услови.

Шантић тврди да је незаконито смијењен и да има право на свој став. Прије неколико дана појавила се информација да је његову смјену од начелника општине Љубише Ћосића затражио лично Додик, као израз љубави према Александру Вучићу, чију подршку у овом тренутку сматра неопходном. Радикали у овој општини од 2012. подржавају СНСД.

Шантић је у једном тренутку предводио фракцију радикала која се није слагала са Мирком Благојевићем, и на изборе изашла на листи социјалита, те добила један компензациони мандат у НСРС (Драган Ристић). Упркос причама у току формирања већине, да би могли прећи на страну СЗП, Радикали су остали уз СНСД. У међувремену су се фракције СРС поново повезале у странку на чијем је челу Драган Ђурђевић, а Шантић потпредсједник. Након локалних избора 2016. Шантић је био једини радикал који је имао функцију предјседника скупштине неке локалне заједнице у Српској.2 КОМЕНТАРА

  1. Без обзира на све, човјек јесте употријебио ружније ријечи да то каже, што не подржавам јер је ипак на високој позицији, али је рекао праву ствар везано за Харадинаја. Та сподоба не заслужује да постоји, а не да се са њим праве споразуми или разговара. Његови злочини су претворени у легенде тамо на тзв „Косову“ и шиптари имају пуна уста хвале о његовом клању људи.

  2. radikal sa najvecom funkcijom i najnizim IQ-om. Dejan kao da dolazi iz plitkog genoloskog izvora? Predlog za glupavog Dejana, umesto da kenjas ko foka zasto ne pozoves u goste pravog Sarajliju, Dr. Seselja ? Pocnite obilazak iz gradske institucije za dusevono obolele (Jagomir?). Kako se osecas Dejo?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *