Рачић признао да је примао мито и добио шест мјесеци затвора

Бивши директор бањолучког Клиничког центра и актуелни шеф Клуба одборника СНСД у Бањoј Луци Душко Рачић нагодио се са тужилаштвом. Признањем да је примао мито и фалсификовао службене исправе при додјели инвалидских пензија бивши директор бањалучког Клиничког центра и актуелни шеф Клуба одборника СНСД у Бањој Луци Душко Рачић изборио се за шест мјесеци затвора […]

четвртак, 3 марта, 2016 / 12:11

Бивши директор бањолучког Клиничког центра и актуелни шеф Клуба одборника СНСД у Бањoј Луци Душко Рачић нагодио се са тужилаштвом.

Признањем да је примао мито и фалсификовао службене исправе при додјели инвалидских пензија бивши директор бањалучког Клиничког центра и актуелни шеф Клуба одборника СНСД у Бањој Луци Душко Рачић изборио се за шест мјесеци затвора и 5.000 КМ новчане казне.

Према важећем закону, казне до шест мјесеци затвора могу се купити, па ће Рачић ако плати 18.000 КМ избјећи робију.

Споразум бањoлучког тужилаштва и Рачића достављен је уз оптужницу Основном суду Бања Лука, која је недавно потврђена.

Рачић је тренутно начелник Клинике за неурологију у КЦ РС.

Кривицу у овом случају је признала и докторица Милица Обрадовић из Фонда ПИО РС. Према споразуму, Обрадовићевој је предложена казна од три мјесеца завора која се може замјенити новчаном казном од 9.000 марака.0 КОМЕНТАРА

 1. Вјеровао сам да су му „напаковали“. Има ли ико поштен у власти?

  Након што их је Гаврановић покопао, сада јиш један тежак ударац, који тјера воду на млинове сп и днс. Отвара се прилика за сдс смеч, али тешка повреда тетиве!

 2. Долићу, овдје је једина неправда да др Рачић једини одговара за оно што ради велики број његових колега. Међутим, нема мјеста генерализацијама. Многи доктори су честити људи, који нису алави, не уцјењују пацијенте, дају углед професији колико и она њима. Мали број је и у позицији да уцјењује. Не гледају сви на свијет кроз пробушени долар. Неким људима су битне неке вриједности које се не могу новцем купити. Замисли да ја сад напишем да су сви приватници робовласници. То напросто није тачно. Велики број вас третирате раднике као робове, али мени су познати и многи позитивни примјери. Ти очито немаш среће, па си натрчао на бандите.

 3. Ко мисли да је ова смлата са слике нека велика „чивија“ у ланцу трговине инвалидским пензијама и пензијама уопште, тај се дебело вара.
  Милионске цифре су у питању,тако да је илузорно и помислити да су то радиле некакве самоорганизоване мање групице нечасних доктора и дактилографкиња.
  Наравно да је све то каналисано до самог врха.

  Неби ме изненадило да он уопште и нема никаквих додирних тачака са трговином инвалиднинама и инвалидским пензијама.
  Неби ме изненадилио да су га присилили да ово свјесно прихвати, јер је одбио својевремено стављати потписе на „којекаве“ уговоре, а пуно зна…,

  Јадни народе и омладино за што смо ми гинули и страдавали?!

 4. Трговина пензијама је општепозната ствар и то се неће искоријенити све док на власт не дође странка која у својим редовима нема љекаре који су у томе учестовали.
  За сада нема ни једне странке кој у својим редовима нема таквих.

  Додатно проблем је што већина народа сматра да је то нормално и све док се не буду кажњавали и обични људи који нуде мита, неће бити напретка. Код нашег народа је давање доктору народни обичај, а не криминал.

  Најгоре је што се лажемо. Сви ми знамо бар неког комшију који се хвали да је купио пензију и бар у 70% случајева знамо име доктора који је посредовао. И сви ћуте, нико не пријављује.

  Ма крив је народ!

 5. O, da. Potpisujem Draženov komentar. Zaista mislim da su doktori, većinom, dobri čestiti ljudi.
  Doduše , falabogu, pa rijetko idem u zdravstvene ustanove uprkos mojoj životnnoj dobi, ali i kad odem uglavnom sretnem LJUDE.
  Posebne pohvale za tim porodične medicine kojem pripada moja porodica. Nismo ih birali, zapali su nas po rasporedu naselja u kojem živimo.
  Jedno vrijeme sam išao specijalisti u BL, svake pohvale i za dotičnu doktoricu. I kao čovjeku, i kao doktoru.

 6. Симо
  Љекари у тој причи јесу важни, али нису главни играчи.
  Све је ишло преко партијских врхушки и власти и њихових база података.
  По систему је ли „наш или њихов“ и наравно тако хиљаде помножено са хиљаде.
  Како која власт је долазила тако је скакала цијена.
  Доласком на власт ових лажних СОЦИЈАЛИСТА, енормно се повећала и цијена.

  А коме то Симо да се пријављује на хиљаде људи????
  Ево ја пријављујем све досадашње одговорне министре у владама од када је ово почело, а сви су знали за ово.
  :P:P:P:D:D:D