Путин за шире енергетско партнерство Русије и Њемачке

Русија и Њемачка би морале да проширују енергетско партнерство изјавио је данас руски премијер Владимир Путин, имајући у виду планирану модернизацију руског сировинско-енергетског комплекса. „Сматрам да је неопходно проширење енергетског партнерства посебно због планова модрнизације руског енергетског комплекса”, рекао је он на састанку са представницима њемачких пословних кругова у Москви. Партнерство двије земље је посебно […]

четвртак, новембар 17, 2011 / 08:09

Русија и Њемачка би морале да проширују енергетско партнерство изјавио је данас руски премијер Владимир Путин, имајући у виду планирану модернизацију руског сировинско-енергетског комплекса.

„Сматрам да је неопходно проширење енергетског партнерства посебно због планова модрнизације руског енергетског комплекса”, рекао је он на састанку са представницима њемачких пословних кругова у Москви.

Партнерство двије земље је посебно актуелно након што је Њемачка одлучила да се постепено повуче из нуклеарне енергетике.

Пред Русијом и Њемачком се отварају нове могућности за сарадњу у изградњи еколошки чистих енергетских капацитета као што су електране на гас, с тим што су руске компаније спремне да на том пољу успоставе тијесну сарадњу са њемачким партнерима. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *