Путин: Уједињење Русије и Бјелорусије је могуће

Руски премијер Владимир Путин изјавио је да подржава позиве за уједињење Русије са својим западним сусједном Бјелорусијом. Бјелорусија је независна држава од распада Совјетског Савеза 1991. године. Путин је у обраћању у омладинском кампу у организацији Кремља рекао да је повратак на јединство из совјетских времена "могуће, пожељно и потпуно зависно од воље бјелоруског народа". […]

уторак, 2 августа, 2011 / 07:02

Руски премијер Владимир Путин изјавио је да подржава позиве за уједињење Русије са својим западним сусједном Бјелорусијом.

Бјелорусија је независна држава од распада Совјетског Савеза 1991. године.

Путин је у обраћању у омладинском кампу у организацији Кремља рекао да је повратак на јединство из совјетских времена "могуће, пожељно и потпуно зависно од воље бјелоруског народа".

Русија и Бјелорусија већ имају отворене границе, а њихови држављани могу слободно да путују из једне земље у другу и тамо се запошљавају.

Предсједник Бјелорусије Александер Лукашенко, којег запад критикује због аутократског начина владања, велики је заштитник суверености своје земље.

Бјелорусија је тренутно запала у највећу финансијску кризу од када је стекла независност, а Лукашенко је изложен притиску да прода кључне дијелове домаће индустрије Русима у замјену за финансијску помоћ