Путин убједљиво води на предсједничким изборима у Русији

Лидер Јединствене Русије Владимир Путин убједљиво води на предсједничким изборима у Русији на основу обрађених око 15 одсто изборних резултата, потврдио је Срни предсједник Централне изборне комисије БиХ и међународни посматрач на предсједничким изборима у Русији Бранко Петрић. На основу обрађених 15 одсто изборних резултата пристиглих у Централну изборну комисију Руске Федерације, каже Петрић, актуелни […]

недеља, 4 марта, 2012 / 18:45

Лидер Јединствене Русије Владимир Путин убједљиво води на предсједничким изборима у Русији на основу обрађених око 15 одсто изборних резултата, потврдио је Срни предсједник Централне изборне комисије БиХ и међународни посматрач на предсједничким изборима у Русији Бранко Петрић.

На основу обрађених 15 одсто изборних резултата пристиглих у Централну изборну комисију Руске Федерације, каже Петрић, актуелни премијер Владимир Путин освојио је око 62 одсто гласова, други је кандидат Комунистичке партије Генадиј Зјуганов са освојених око 17 одсто гласова, док су остала три кандидата освојила мање од 10 одсто.

Петрић је рекао да су прије неколико минута затворена сва гласачка мјеста у Калиљинграду у најзападнијем дијелу Руске Федерације, а прије десетак сати на Далеком истоку.

"Избори су протекли без икаквих забиљежених ексцеса у оквиру законских норматива са изразитим великим посматрачким потенцијалом међународних и домаћих политичких фактора", навео је Петрић у телефонској изјави из Москве.

Петрић, који је у својству међународног посматрача пратио предсједничке изборе у Руској Федерацији на позив предсједника руске Централне изборне комисије, рекао је да је данас обилазио Москву и Подмосковље, гдје је на биралиштима затекао дуге редове.

"Редови за гласање су били дуги, иако је само гласање ишло брзо. Чини се да је излазност изразито велика", рекао је Петрић и додао да се очекује да ће ујутро у 9.00 часова бити саопштени званични резултати предсједничких избора.