Путин: Руси знају како се уводи ред у Авганистану

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија не намјерава да учествује у војним операцијама у Авганистану, али да се спрема да помогне Сјеверноатлантском савезу (НАТО) да уведе ред у тој земљи, укључујући обезбјеђење транзита за достављање товара у Авганистан. Одговарајући на питање, приликом сусрета са припадницима десантних снага, у којој мјери је за Русију […]

четвртак, 2 августа, 2012 / 00:04

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија не намјерава да учествује у војним операцијама у Авганистану, али да се спрема да помогне Сјеверноатлантском савезу (НАТО) да уведе ред у тој земљи, укључујући обезбјеђење транзита за достављање товара у Авганистан.

Одговарајући на питање, приликом сусрета са припадницима десантних снага, у којој мјери је за Русију повољно формирање транспортног пункта НАТО-а у Уљановску, Путин је одговорио контра-питањем да ли Русија треба да ратује тамо и сложио се са одговором да није, пренио је Итар-Тас с.

Истичући да је Русији потребан „елементарни поредак у Авганистану”, руски предсједник је рекао да је Москва заинтересована да на њеним јужним границама буде мир.

„Актуелном руководству земље тамо је тешко. Сада у Авганистану постоји стално присуство НАТО војске. Треба им помоћ. Нека се они тамо боре. Мислим да уколико се појави нешто што би захтјевало учешће наших Оружаних снага и вас, командоса, ви сте спремни. Међутим, задатак нас политичара је да не допустимо такве догађаје. Треба на сваки начин помагати, како би се избјегла употреба наших Оружаних снага”, рекао је Путин.Оставите одговор