Путин предлаже Вучићу јануарски рандес у Београду

Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин данас је предсједнику Србије Александру Вучићу пренио приједлог руског предсједника Владимира Путина да у јануару посјети Београд.

петак, 12 октобра, 2018 / 15:52

Вучић је истакао да је за Србију изузетна част да поново угости предсједника Путина и да ће Београд показати сву ширину српског гостопримства, саопштила је Служба предсједника Србије сарадњу са медијима.

На састанку Вучића и Чепурина договорено је да одмах почну припреме за ову посјету која би потврдила традиционално пријатељство двије земље и братство два народа.

Најављено је да ће ускоро бити одржана сједница Мјешовитог међувладиног комитета за сарадњу да би се припремили конкретни заједнички пројекти у области економске сарадње, а у интересу повећања трговинске размјене између Србије и Русије.

Вучић и Чепурин размотрили су резултате недавне посјете Вучића Москви и оцијенили да је она била од великог значаја за даљи развој свестране сарадње Србије и Русије.

Саговорници су разговарали и о регионалној ситуацији, уз очекивање да ће сви на западном Балкану остати посвећени миру и стабилности, а, према ријечима Вучића, Србија ће увијек тежити добрим односима и сарадњи у региону.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *