Путин предлаже формирање широког народног фронта

Руски премијер Владимир Путин предложио је формирање „широког народног фронта“ уочи парламентарних избора у Русији, у покушају да се избори са растућим незадовољством народа његовом странком, и тиме обезбједи подршку. Обраћајући се у петак стотинама чланова странке у јужном граду Волгограду Путин је рекао да би нови фронт требао да укључи не само Јединствену Русију […]

субота, мај 7, 2011 / 14:37

Руски премијер Владимир Путин предложио је формирање „широког народног фронта“ уочи парламентарних избора у Русији, у покушају да се избори са растућим незадовољством народа његовом странком, и тиме обезбједи подршку.

Обраћајући се у петак стотинама чланова странке у јужном граду Волгограду Путин је рекао да би нови фронт требао да укључи не само Јединствену Русију већ и друге политичке партије, радничке синдикате, организације жена, омладинске групе и удружења ветерана.

"Веома је важно да сви треба да имају могућност и право не само да формулишу своје идеје и приједлоге о томе како најбоље развијати Русију, већ треба да предложе своје кандидате, који могу да остану независни, али и могу да уђу у парламент на листи Јединствена Русије", рекао је Путин.

Према ријечима Путиновог портпарола основни циљ је прибављање подршке руском премијеру у свим сегментима руске популације.

Популарни фронт биће формиран "не на основу партије већ више око Путина, аутора ове идеје", рекао је портпарол Дмитри Песков руским новинарима.

Путинова Јединствена Русија има већину у парламенту и она је доминантна партија на регионалном нивоу широм земље.

Према истраживању јавног мњења, популарност странке полако пада јер Руси све више ову партију поистовјећују са корумпираном бирокаратијом.

У децембру се у Русији одржавају парламентарни избори и они ће "поставити сцену" за предсједничке изборе три мјесеца касније 2012. године.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *