Путин позива на борбу против терориста

Преминула још једна жртва експлозије на жељезничкој станици у Волгограду. Тиме се број жртава напада у Русији посљедњих дана повећао на 33. Напади повећали страхове о безбједности уочи Олимпијских игара у Сочију. Владимир Путин позвао на борбу против терориста до њиховог потпуног уништења. У два терористичка напада, изведена у Волгограду у размаку мањем од 24 […]

уторак, 31 децембра, 2013 / 15:46

Преминула још једна жртва експлозије на жељезничкој станици у Волгограду. Тиме се број жртава напада у Русији посљедњих дана повећао на 33. Напади повећали страхове о безбједности уочи Олимпијских игара у Сочију. Владимир Путин позвао на борбу против терориста до њиховог потпуног уништења.

У два терористичка напада, изведена у Волгограду у размаку мањем од 24 часа, број жртава повећао се на 33, пошто је ноћас у болници преминула једна рањена особа, саопштили су руски званичници.

"Жртва експлозије на жељезничкој станици у недељу преминула је у болници у Волгограду и број жртава попео се на 18", рекао је портпарол министарства за ванредне ситуације Дмитри Уљанов, пренијела је агенција АФП.

У другој експлозији, која се у понедјељак догодила у тролејбусу, погинуло је 15 особа.

У Волгоградској области у понедјељак је проглашена петодневна жалост, а руски предсједник Владимир Путин наложио је надлежним службама да на виши ниво подигну безбједносне мјере широм земље, а посебно у Волгограду.

У граду Хасавјурт у руској републици Дагестан у понедјељак увече експлодирала је импровизована експлозивна направа, усмртивши једног пролазника и ранивши двојицу полицајаца.

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да је Русија у данима изазова увијек постајала јединствена и солидарна и најавио жестоку и досљедну борбу против терориста до њиховог потпуног уништења.

Изражавајући жаљење због жртава сурових "нељудских терористичких аката", Путин је на новогодишњем пријему у Хабаровску, организованом за расељене због великих љетњих поплава, рекао да ће руске власти и даље тежити да раде на добробит развоја земље и безусловно испуњавати своје обавезе према грађанима Русије.

Напади су повећали страхове о безбједности уочи отварања Олимпијских игара, 7. фебруара у руском граду Сочију.

Амерички званичници понудили су помоћ Русији у безбједносним припремама за Олимпијске игре.

"Поздравили бисмо прилику за ближу сарадњу у заштити спортиста, гледалаца и других учесника", саопштила је портпарол Савјета за националну безбејдност Кајтлин Хајден, пренио је недјељник Тајм.

Званична Москва засад није директно оптужила ниједну групу за нападе у Волгограду, али се у саопштењу руског Министарства вањских послова наводи да су ти напади услиједили послије пријетњи екстремиста као што је Доку Умаров, лидер исламских екстремиста са Сјеверног Кавказа. Умаров је позвао своје борце да спријече одржавање зимских игара.Оставите одговор