Путин после политике: Писаћу пјесме и бавићу се спортом

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да су литература, спорт и право у врху интересовања којима ће се посветити када престане да се бави политиком. "Очекујем да ћу послије пензионисања из политичког живота и јавне службе имати прилику да се бавим другим стварима и изазовима, попут права и литературе. То могу бити и неке […]

субота, април 6, 2013 / 09:07

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да су литература, спорт и право у врху интересовања којима ће се посветити када престане да се бави политиком.

"Очекујем да ћу послије пензионисања из политичког живота и јавне службе имати прилику да се бавим другим стварима и изазовима, попут права и литературе. То могу бити и неке друге ствари, попут друштвеног живота или спорта", рекао је Путин у интервјуу њемачкој станици АРД.

Он је додао да "свака нормална особа покушава да планира унапријед".

"Осим тога, ја сам далеко од тога да будем политичар са најдужим стажом на функцијама. У Европи и Сјеверној Америци постоје људи на водећим положајима који су радили много дуже", рекао је Путин, који је на власти у Русији већ 14 година.

Он је обављао функцију руског предсједника од 2000. до 2008. године, а потом је четири године био премијер. Прошле године је поново ротирао функције са Дмитријем Медведевим, који се вратио на премијерску функцију, а Путин назад на челни положај у Кремљу.

Путин је прошле године на изборима освојио трећи шестогодишњи предсједнички мандат.Оставите одговор