Путин остаје премијер за вријеме предсједничке кампање

Владимир Путин неће поднијети оставку на мјесто премијера Русије да би водио кампању за предсједника, изјавио је његов портпарол Дмитриј Песков, одбацујући тврдње да би Путин могао постати вршилац дужности предсједника како би осигурао свој поновни избор, јавља Ројтерс. Постоје нагађања да би Дмитриј Медведев могао поднијети оставку раније, чиме би било омогућено Путину да […]

четвртак, децембар 15, 2011 / 11:03

Владимир Путин неће поднијети оставку на мјесто премијера Русије да би водио кампању за предсједника, изјавио је његов портпарол Дмитриј Песков, одбацујући тврдње да би Путин могао постати вршилац дужности предсједника како би осигурао свој поновни избор, јавља Ројтерс.

Постоје нагађања да би Дмитриј Медведев могао поднијети оставку раније, чиме би било омогућено Путину да обавља дужност предсједника до избора 4. марта идуће године.

Аналитичари такође пишу да би Путин могао поднијети оставку и током кампање делегирати свакодневне послове у влади неком технократи.

Песков је одбацио сугестије да би Путин могао узети одмор или одсуствовати због кампање.

„Путин наставља да обавља дужност предсједника владе. Уколико би било који догађај у потпуности био повезан са изборном кампањом, он ће се склонити”, рекао је Песков.

Али у цјелини, додао је он, Путин ће обављати свакодневне послове премијера и нема потребе да узима одмор.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *