Путин: Исламска држава је настала непоштовањем Савјета безбједности

Прије стране интервенције без дозволе Савјета безбједности УН није било тероризма у земљама у којима дјелује џихадистичка организација "Исламска држава", изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин. Путин се данас у Москви састао са секретарима Савјеза за безбједност земаља чланица БРИКС-а – Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужноафричке Републике. "Знамо шта се сада дешава, на […]

уторак, 26 маја, 2015 / 21:58

Прије стране интервенције без дозволе Савјета безбједности УН није било тероризма у земљама у којима дјелује џихадистичка организација "Исламска држава", изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин.

Путин се данас у Москви састао са секретарима Савјеза за безбједност земаља чланица БРИКС-а – Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужноафричке Републике.

"Знамо шта се сада дешава, на примјер, на Блиском истоку, сјеверној Африци, познати су нам проблеми повезани са терористима, који су присвојили право да се називају `Исламска држава`. Али, није било тероризма у земљама у којима је та организација активна док није дошло до неприхватљивог спољног мијешања, што се десило без одобрења Савјета безбједности УН", нагласио је Путин.

Према његовим ријечима, јасно је да су посљедице тешке.

Руски предсједник је истакао и да се земље чланица БРИКС-а суочавају са великим пријетњама.