ПУТ ДРОГЕ (TRAFFIC)

Окрутна, скоро документарна прича, о дроги и њеном промету. Сасвим некоментарисана, изузев самоупрскавања патетиком на крају. Подјељена у више прича које се дотичу, али не срећу. Пут креће из Мексика. Два полицајца хватају велику испоруку, али то открива војска. Приморавајући једног на издају у име вишег циља. Друга, централна прича, прати намјесника предсједника САД, за […]

среда, јул 6, 2011 / 05:57

Окрутна, скоро документарна прича, о дроги и њеном промету. Сасвим некоментарисана, изузев самоупрскавања патетиком на крају. Подјељена у више прича које се дотичу, али не срећу.

Пут креће из Мексика. Два полицајца хватају велику испоруку, али то открива војска. Приморавајући једног на издају у име вишег циља.

Друга, централна прича, прати намјесника предсједника САД, за борбу против дроге. Који ухвати кћер да дува хероин. Пошаље је на лијечење, одакле побјегне. Потрага доводи оца у свијет, о којем не зна ништа. Црни дилер из трошне зграде, презире 1000$ из џепа високог дужносника Владе.

Трећа прича је о два млада детектива, и жени која тек тада схвата да је свака пара њеног мужа зарађена на дроги. Покушава на све начине да извади супруга, и поврати новац.

Све три су паралелно испреметане и исјецкане. А суштина је у ријечима школарца, из којих се осјети прави писац: Стотине хиљада бијелаца иде према центру, и пита сваког црнца има ли дроге. Која је перспектива њихове расе? Могу да зараде 500$ за два сата, и остатак дана раде шта год хоће. Да је обрнуто, би ли бјелци уписивали права?

 

(Редитељ: Стивен Содеберг; Улоге: Мајкл Даглас, Дон Чедл, Бенисио дел Торо)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *