Пушков: Обама је клонирани Буш

САД се крећу ка рату са Сиријом, изјавио је предсједавајући међународног комитета у руској Думи Алексеј Пушков, који је критиковао предсједника Барака Обаму да се понаша као "клон" Џорџа Буша. "Обама се неуморно креће ка рату у Сирији попут Буша у Ираку. Као и ирачки и овај рат био би нелегитиман и Обама би постао […]

недеља, 25 августа, 2013 / 18:42

САД се крећу ка рату са Сиријом, изјавио је предсједавајући међународног комитета у руској Думи Алексеј Пушков, који је критиковао предсједника Барака Обаму да се понаша као "клон" Џорџа Буша.

"Обама се неуморно креће ка рату у Сирији попут Буша у Ираку. Као и ирачки и овај рат био би нелегитиман и Обама би постао Бушов клон", истакао је Пушков.

Пушкови коментари објављени су након што је амерички министар одбране Чак Хејгел изјавио да Бијела кућа разматра разне војне опције против Сирије.

"Предсједник Обама је од Министарства одбране затражио припрему свих опција. То смо и учинили и спремни смо за сваку могућност, ако он донесе одлуку да примијени неку од предложених", рекао је Хејгел, преноси агенција Ројтерс.

Организација "Љекари без граница" саопштила је да је 355 људи, од неколико хиљада примљених у три болнице, преминуло усљед "неуротоксичних" симптома изазваним нападима извршеним средином седмице недалеко од Дамаска.

Режим сиријског предсједника Башара ал Асада и побуњеници окривљују се међусобно за нападе.Оставите одговор