Пуљић: За неравноправност Хрвата криви и хрватски представници

За неравноправност Хрвата у БиХ нису криви само други, него и хрватски представници који не раде довољно дјелотворно да буде остварена равноправност на подручју цијеле БиХ, оцијенио је надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић. "Многи раде само за своје подручје, а другима како буде", рекао је кардинал Пуљић за "Независне новине". Он је нагласио да је […]

среда, 13 јула, 2011 / 13:00

За неравноправност Хрвата у БиХ нису криви само други, него и хрватски представници који не раде довољно дјелотворно да буде остварена равноправност на подручју цијеле БиХ, оцијенио је надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић.

"Многи раде само за своје подручје, а другима како буде", рекао је кардинал Пуљић за "Независне новине".

Он је нагласио да је потребно направити механизам заштите једнаких права на свим нивоима, додајући да, док год нема тог механизма, народ живи у страху за своја права и за свој идентитет.

Коментаришући неформирање државне власти, Пуљић је рекао да су обични људи у тешкој ситуацији и да они не могу формирати власт, него само дати свој глас.

"Лично не могу коментарисати политику, јер сам и сам у чуду какву то државу правимо", рекао је кардинал Пуљић.

Говорећи о каритативној дјелатности, он је навео да се све више грађана обраћа за помоћ хуманитарним организацијама при Католичкој цркви, али да су могућности да им се помогне све мање.