Птице падају и у Шведској!

Око 50 птица је пронађено мртво у Шведској, док је у Сједињеним Америчким Државама, само пар дана пошто је "киша” мртвих косова засула Арканзас, око 450 мртвих птица пало на Луизијану. Ветеринар Роберт тер Хорст је саопштио да узрок смрти око 50 чавки, пронађених у сриједу на улици у шведском граду Фалкопингу, за сада није […]

среда, 5 јануара, 2011 / 16:17

Око 50 птица је пронађено мртво у Шведској, док је у Сједињеним Америчким Државама, само пар дана пошто је "киша” мртвих косова засула Арканзас, око 450 мртвих птица пало на Луизијану.

Ветеринар Роберт тер Хорст је саопштио да узрок смрти око 50 чавки, пронађених у сриједу на улици у шведском граду Фалкопингу, за сада није познат, али је навео да је претходно вече у близини испаљиван ватромет.

Тер Хорст је рекао да хладно вријеме, тешкоће у проналажењу хране и могући шок од ватромета могу да буду узрок смрти птица, што је довело да тога да оне угину од стреса, или су их прегазили аутомобили.

Пет мртвих птица је послато на анализу како би се утврдио узрок њиховог угинућа.

Сумња се да је новогодишњи ватромет, такође, био узрок смрти више од 1.000 косова који су попадали на град Биби у америчкој држави Арканзас, а неколико дана касније, струјни каблови су највјероватније усмртили око 450 птица у близини Батон Ружа у Луизијани.

Професор биологије и оснивач Института за истраживање понашања птица у Луизијани Ден Кристол је рекао тим поводом да птице „не ударају у струјне каблове без разлога” и да су претходно сигурно биле болесне или преплашене па су напустиле своја гнијезда.Оставите одговор