Први тренинг Просинечког

БЕОГРАД – Фудбалери Црвене звезде почели су у Београду припреме за прољећни дио сезоне, а на првој прозивци новог тренера Роберта Просинечког појавила су се 33 играча. „Порука је сваки пут иста. Рад, ред и дисциплина”, казао је Просинечки новинарима одговарајући на питање шта је рекао фудбалерима на првом сусрету. „За мене лично ово сада […]

понедељак, јануар 10, 2011 / 11:04

БЕОГРАД – Фудбалери Црвене звезде почели су у Београду припреме за прољећни дио сезоне, а на првој прозивци новог тренера Роберта Просинечког појавила су се 33 играча.

„Порука је сваки пут иста. Рад, ред и дисциплина”, казао је Просинечки новинарима одговарајући на питање шта је рекао фудбалерима на првом сусрету.

„За мене лично ово сада је најлакши дио, коначно да почнемо да радимо, да се уигравамо, физички се припремимо. Сви играчи имају шансу да се наметну, да се упознају са мојом визијом, али неће им бити лако, јер захтјевам напоран рад. Али, вјерујем у све њих. Ипак су сви они фудбалери Црвене звезде”, навео је Просинечки.

Први тренинг пропустили су Авал Исах и нови нападач Кристијано Борха, који ће се екипи придружити у наредна два дана, као и Милан Вилотић, који је на прегледима у Болоњи.

Ускоро би Просинечком на располагање могли да се ставе још неки фудбалери, пошто управа Звезде покушава да договори доласке Марија Божића и Корнела Салате из Слована.

„Требало би да до поласка на припреме у Будви (следећег понедељка) екипа буде комплетирана”, казао је спортски директор Иван Аџић.

Звезда ће у Будви тренирати до 27. јануара, а други дио припрема имаће у Анталији у Турској. Сезона у Супер лиги Србије наставиће се 27. фебруара.

Предсједник Звезде Владан Лукић играчима је пожелио да их заобиђу повреде како би могли ваљано да се спреме за други дио сезоне у коме ће црвено-бели покушати да надокнаде заостатак од пет бодова за вјечитим ривалом Партизаном.

Звезда и Партизан биће и ривали у полуфиналу националног Купа.

„Основно је да се добро припремимо, а што се тиче саме сезоне…нека терен прича за нас”, истакао је Лукић.

Први тренинг Звезде са Просинечким на мјесту тренера био је отворен за јавност првих 20 минута, а на помоћном терену клуба било је око 100 људи, међу којима неколико десетина навијача и бројне новинарске екипе из Србије и Хрватске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *