Први дан кампање: Додик већ добио изборе

"Први пут сам увјерен да је ова изборна кампања већ завршена, а да ми само требамо да се нађемо са нашим људима широм Републике Српске и још једном потврдимо наше увјерење да смо на правом мјесту", рекао је Додик на конвенцији СНСД-а у Бањој Луци.

субота, 8 септембра, 2018 / 12:24

Додик, који је кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ, рекао је да је поносан на све што је власт учинила у протеклом периоду.

Он је подсјетио на бројне пројекте у општинама и градовима Српске, међу којима су изградња школа, водовода, прелаза Чемерно, ауто-пута, болница у Невесињу и Источном Сарајеву, Бијељини.

"Увијек смо били са нашим људима и никада нисмо одустали од жеље да буде боље у Републици Српској и то народ препознаје. Ово је наша осма узастопна побједа и зато сам поносан на све своје сараднике, кандидате, а посебно на наше гласаче", поручио је Додик.

Он је на навео да се на вечерашњој конвенцији нису окупили само активисти СНСД-а, већ читав тим људи који се у прошлости борио за Републику Српску и за добро њених грађана, онај исти тим који ће се борити за њен успјех у будућности.

Додик је поручио да ће кандидат СНСД-а Жељка Цвијановић бити нови предсједник Републике Српске, а он нови члан Предсједништва БиХ док ће остали кандидати наставити са својим одговорностима у борби за Републику Српску и њено достојанство.

Кандидат за предсједниика Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је убијеђена у побједу СНСД-а, јер од снаге њихове побједе зависи снага Републике Српске.

"Знамо да хоћемо стабилне и јаке институције, да се брзо заврши овај предизборни дио и да брзо формирамо власт, јер има много тога што треба урадити за наше грађане. Настављамо даље онако како смо обећали, брза имплементација изборних резултата, након тога долазе све оне мјере како је и договорено са нашим социјалним партнерима", поручила је Цвијановићева.

Она је истакла да вјерује у велику побједу СНСД-а на предстојећим изборима, јер су радили, нису блокирали и омогућили су да у Српској тече и да се унапређује живот.

"Остали смо отворени за разговор са свим нашим грађанима, показали смо способност да се окупљамо, да радимо заједно и да разумијемо да Републику Српску могу штитити само јаке институције", нагласила је Цвијановићева.

Носилац кандидатске листе за парламент БиХ у Изборној јединици један Небојша Радмановић рекао је да кампања, како и доликује почиње у Бањалуци, пред више десетина хиљада окупљених и да ће ту лидери СНСД-а рећи шта мисле у наредних четири године радити на овом простору.

"Грађани то већ и знају. Сигуран сам да ће листа за Парламентарну скупштину БиХ освојити максиманал број гласова, јер су на њој људи који знају шта треба радити у Сарајеву, како ради парламент БиХ и како се доље брани Република Српска", закључио је Радмановић.

Према његовим ријечима, са програмом који има СНСД, са лидерима СНСД-а, који ће сигурно бити изабрани на двије појединачне функције, побједиће и ова листа и онда ће сви знати зашто гласају за СНСД.

Носилац листе СНСД-а за изборне листе за Народну скупштину у Изборној јединици три Никола Шпирић рекао је да СНСД из Бањалуке "под заставом Српске" креће у своју највећу и најснажнију побједу од Дејтона до данас.

"Републици Српској треба политичка стабилност у Народној скупштини и у Представничком дому Парламетарне скупштине БиХ. Ту стабилност треба да дају грађани, народ на изборима. Убијеђен сам да ће ту стабилност дати СНСД-у с разлогом и да ћемо наредне четири године бити посвећени развоју Републике Српске", поручио је Шпирић.

Носилац листе за парламент Федерације БиХ Никица Грубор рекао је да својим ангажманом жели да помогне Србима у ФБиХ, да постану равноправни са остала два конститутивна народа.Оставите одговор