Првак СНСД у БН, хоће оно што нема у БЛ

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина, Недељко Ћорић, сматра да идеја о увођењу функције градског менаџера има одређене позитивне аспекте, али само уколико буде ријеч о професионалцу, а не страначком кадру.

четвртак, 5 априла, 2018 / 11:06

Коментаришући најаву градоначелника Бијељине Миће Мићића о увођењу функције градског менаџера, Ћорић је рекао да сама идеја има смисла само уколико буде спроведена досљедно, као и да му је драго што је градоначелник спреман да препише и усвоји позитивне идеје без обзира на то што оне долазе и од СНСД-а.

"Бијељина, као други највећи град у Републици Српској, треба да има некога ко ће искључиво бити посвећен правилном и професионалном руковођењу и развојним пројектима. Ми ћемо подржати ову идеју, али само уколико буде ријеч о особи доказаних личних и професионалних квалитета, истакнутом професионалцу из области реалног сектора, који заиста може донијети позитивне помаке", навео је у саопштењу Ћорић, који је и шеф одборничког клуба СНСД-а у градској Скупштини.

Он је навео да је градски менаџер функција која одавно постоји у великим градовима у свијету и региону, као и у Бањалуци, али је изразио бојазан да ће та функција, као и све руководеће позиције у градској администрацији у Бијељини, бити политички обојена и дата неком подобном кадру из СДС-а или ПДП-а.

"Искуство нам, нажалост, говори да ће градски менаџер вјероватно бити неко од страначког кадра СДС-а или ПДП-а који се неће водити интересима грађана Бијељине, него ће бити страначки пулен и послушник. То ће обесмислити функцију градског менаџера и учинити је непотребном, па чак и штетном", упзорио је Ћорић.

Он је рекао да је његов став то да у градској управи већ постоји превише "којекаквих" руководилаца, шефова, начелника, савјетника и слично.

"Вјерујем да тај став дијели и народ у Семберији. Сигурно нам не треба још једна висока плата која ће бити на терету грађана само да би се пред изборе `ухљебио неко од страначких апаратчика`", каже Ћорић.

Ћорић је закључио да потребе за градским менаџером у Бијељини не би ни било када би они који су изабрани и именовани за најодговорније функције у граду били одговорни и радили посао у интересу свих грађана.