Прва ванредна сједница Владе Српске, за проглашење „ванредне ситуације“

Влада Републике Српске донијела је данас, на 1. ванредној сједници, одржаној у Бањалуци, Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед појаве корона вируса 2019-nСoV.

понедељак, 16 марта, 2020 / 21:21

Доношењем ове одлуке снаге за заштиту и спасавање сходно Закону о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама стављају се под команду Републичког штаба за ванредне ситуације.

Влада Републике Српске донијела је Уредбу о враћању цијена на претходни ниво, којом се утврђује постојање услова за прописивање мјера непосредне контроле цијена на подручју Републике Српске.

Уредбом се за поједине производе прописује враћање цијена на претходни ниво, које су затечене у промету, а које су важиле на дан 05. марта 2020. године.

Разлог за прописивање наведене мјере је превенција и сузбијање нереалног утврђивања цијена и евентуалног непоштеног понашања појединих трговаца, с циљем заштите економских интереса грађана и омогућавања уредне снабдјевености тржишта. Министарство трговине и туризма ће, у сарадњи са надлежним инспекцијама, удружењима потрошача и осталим надлежним органима, и даље вршити праћење ситуације на тржишту у погледу снабдијевања и цијена, те у случају оправданих разлога предузети и друге одговарајуће мјере за сваки облик евентуалног непримјереног понашања трговаца.

(обратите пажњу да се, из неког незнаног разлога, у сред ћириличног текста биљежи латинична скраћеница нечега што је свима добро познато као корона вирус)Оставите одговор